Blodstandser/blodstopper

En blodstandser eller blodstopper bruges til at stoppe lette blødninger fra rifter, småsår o.lign., og er et godt alternativ til plaster. 

Vi anbefaler D.S.B. blodstandser, fordi den er effektiv og forholdsvis billig:

Produktet ovenfor hedder “D.S.B. blodstander”, hvilket står for “Den Standser Blodet”

Man kan med fordel købe blodstandser på internettet, hvor prisen normalt er lavere end i de fysiske butikker (apoteker, materialister o.lign.). Forhandleren der henvises til ovenfor, er en dansk webshop, som leverer på 1 – 3 dage.


 

Anvendelse

En blodstandser bruges til stoppe blødning fra mindre sår, rifter, småskrammer osv. Den er meget anvendelig, hvis man har børn eller et arbejde hvor man nemt får småskader. Den er også meget velegnet hvis man skærer sig i forbindelse med barbering, hvor man kan duppe den på en vatrondel og derefter bruge den på barbersåret. Dens lille størrelse gør den praktisk at have med overalt.

Blodstandseren virker ved, at den lægger sig henover hudskaden som en tynd film, hvilket får blodet til at størkne og derved forhindrer skaden i at bløde. Det aktive indholdsstof er aluminiumklorid, som har en koagulerende virkning på blodet (dvs. det får blodet til at størkne).

Selve anvendelsen er enkel; påfør blodstopperen direkte på hudskaden. Herefter stopper blødningen. Der er ikke behov for at rense huden efterfølgende (blodstandseren vaskes af ved næste bad el.lign.).

OBS: Blodstandsere må ikke bruges på dybe sår eller kraftige blødninger. Denne type skader bør behandles med almindelig sårpleje (med plaster, bandager o.lign.).