Reklamepolitik

På denne side kan du læse om følgende:

  • Hvilke reklamer vi anvender
  • Hvordan reklamerne er implementeret i vores design
  • Vores forhold til vores annoncører

Formålet med denne reklamepolitik er, at hjælpe vores brugere til at altid at kunne skelne mellem annoncer, indhold og navigation.

Hvilke reklamer anvender vi?

På NetPatient.dk anvender vi følgende former for reklamer:

Google AdSense: En annonceplatform der udbydes af Google, hvor annoncører kan opsætte deres reklamer på alle hjemmesider, der tillader dette. Vi belønnes med et mindre beløb, hver gang en bruger klikker på en af disse annoncer. Selvom indholdet af annoncerne styres af annoncørerne og vi kun sporadisk fører opsyn med det, har vi mulighed for at blokere annoncører, annoncekategorier og annonceformater. Hvis du er stødt på uønsket indhold i en reklame fra Google AdSense på vores hjemmeside, er du meget velkommen til at kontakte os (husk at lave et screen dump af reklamen). Du kan læse mere om Google AdSense her.

Affiliate reklamer: Affiliate marketing handler om, at udgivere af indhold (som os) implementerer reklamer for produkter eller for forhandlere af produkter (f.eks. webshops) på vores hjemmeside. Hvis en besøgende klikker på en affiliate marketing reklame og foretager et køb hos den forhandler, som reklamen henviser til, modtager vi en kommission for det pågældende salg. Denne form for markedsføring gør ikke produkterne dyrere for forbrugerne, idet vores kommission er en del af forhandlernes markedsføringsbudget på lige fod med alle andre markedsføringsudgifter. Vi anvender tre former for affiliate marketing reklamer: 1) links og 2) produkt-reklamer.

Sponsorerede annoncer: Sponsorerede annoncer er reklamer, som annoncørerne betaler os direkte for at vise på vores hjemmeside. Denne type annoncer anvender vi sjældent.

Hvordan er reklamerne implementerede i vores design?

Google AdSense

Vi anvender Google AdSense reklamer i formaterne 336×280 og 930×90, som på computere og tablets er implementeret på én af følgende måder:

Google AdSense opsætning nummer 1
Google AdSense opsætning nummer 2

På mobilenheder anvendes udelukkende annoncer i størrelsen 300×250. Der er 2 – 3 annoncer i hver artikel, som alle er indlejrede i indholdet.

Affiliate marketing reklamer

Vi anvender to forskellige former for affiliate marketing reklamer:

Links

Selvom alle links i indholdssektionen er røde, kan affiliate links kendes på, at de er fremhævede med fed skrift, som det ses i eksemplet nedenfor.

Affiliate links på NetPatient.dk

Produkt-reklamer

Produkt-reklamer er annoncer for produkter i forskellige webshops, som det ses i eksemplerne nedenfor.

Affiliate produkt-reklamer på NetPatient.dk
Affiliate produkt reklamer (produktfeeds) på NetPatient.dk

Sponsorerede annoncer

Sponsorerede annoncer implementeres som udgangspunkt altid efter de samme principper som Google AdSense, som det f.eks. ses herunder.

Sponsorerede annoncer på NetPatient,dk

Vores forhold til vores annoncører

Annoncer der vises via Google AdSense styres som nævnt indledningsvist af annoncørerne og vi har derfor meget begrænset indflydelse på deres indhold. Vi har ingen kontakt med annoncørerne bag disse annoncer.

Affiliate reklamerne styres via såkaldte affiliate netværk, som håndterer samarbejdet mellem os og annoncørerne. I praksis er sidstnævnte en række danske og udenlandske apoteker og andre webshops inden for sundhedsområdet. Selvom vi får kommission af de salg, vi genererer hos dem, favoriserer vi ingen af dem. Vi modtager heller ikke støtte eller sponsorater fra hverken annoncører eller lægemiddelindustrien.

Sponsorerede annoncer adskiller sig fra de to ovennævnte reklamegrupper ved, at vilkårene og priserne forhandles direkte mellem os og annoncørerne.

De produkter vi anbefaler i vores artikler, er udvalgt på baggrund af skribentens og/eller redaktionens erfaringer og viden, men også med udgangspunkt i hvad der er tilgængeligt på markedet. Det bør desuden nævnes, at det ikke altid er brugervenligt eller teknisk muligt at vise alle de relevante produkter i de enkelte artikler.

Annoncering

Hvis du er interesseret i at annoncere på NetPatient.dk er du velkommen til at kontakte os.

Sidst opdateret af redaktionen den 03. januar 2019