NetPatient® – Om os

NetPatient.dk har eksisteret siden år 2000 og er dermed en af de ældste sundhedsportaler i Danmark. NetPatient.dk indeholder leksikal viden om:

Al lægefaglig information er skrevet af uafhængige speciallæger og læger i et let tilgængeligt sprog.

 

Skribenter

Skribenter tilknyttet NetPatient kan i visse tilfælde arbejde eller have arbejdet sammen med medicinalindustrien.

Følgende 27 læger skriver eller har skrevet på NetPatient:

Overlæge, speciallæge, ph.d., Lars Aakerlund

Lars Aakerlund er overlæge, speciallæge i psykiatri, dr.med. og direktør for virksomheden PPclinic, som er en privat psykologisk og psykiatrisk klinik, der har eksisteret siden 2002. 

Lars Aakerlund har sammen med psykiateren og medejeren af PPclinic Jesper Karle skrevet bogen Tag på arbejde. Herudover har han skrevet og medvirket i flere artikler i Dagens Medicin, AvisenKristeligt Dagblad, PolitikenBerlingskeArbejdsmiljøviden.dk, Horsens Folkeblad m.fl.

Du kan læse mere om Lars Aakerlund her samt på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Lars Aakerlund

Overlæge, speciallæge, ph.d., Lia E. Bang

Lia E. Bang er overlæge samt speciallæge kardiologi og intern medicin. Hun arbejder på Rigshospitalet i deres Traumecenter & Akutmodtagelse. Hun står bag en del forskningsprojekter og er desuden skribent på pro.medicin.dk.

Du kan læse en smule mere om Lia E. Bang her.

Overlæge, ph.d. Jesper Clausager

Jesper Clausager er den ene af de to oprindelige stiftere af NetPatient.dk. Han arbejder som overlæge på klinisk biokemisk afdeling på Hillerød Hospital. Han har udarbejdet en del forskellige forskningsprojekter og har skrevet på Sundhed.dk.

Du kan læse mere om Jesper Clausager på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Jesper Clausager

Professor, overlæge, dr.med. Peter Schwarz

Peter Schwarz er den anden af de to oprindelige stiftere af NetPatient.dk. Han arbejder som professor og overlæge i medicinsk endokrinologi på Rigshospitalet. Han har tidligere arbejdet som speciallæge i klinisk biokemi og intern medicin samt som klinisk professor i intern medicin, Geriatri ved Københavns Universitet.

Han har han været formand for Dansk Knoglemedicinsk SelskabLægevidenskabelige Selskaber (LVS) og donationsudvalget i LEO Fondet samt for forskningsrådet ved henholdsvis Hvidovre Hospital samt Glostrup Hospital. Herudover har han været medlem af H:S Forskningsråd, Etisk Komité (A) – Region Hovedstaden, Scientific Board ASBM, ECTS samt Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforskning. Han er i dag bestyrelsesmedlem i LEO Fondet.

Peter Schwarz har udgivet over 150 peer-reviewed videnskabelige artikler og 7 bogkapitler. Han har bedømt 8 doktorafhandlinger og 24 PhD afhandlinger og været reviewer på adskillige videnskabelige artikler. Han har også været mentor ved 2 disputatser og vejleder ved 16 afsluttede PhD-afhandlinger.

Du kan se en oversigt over Altingets artikler om Peter Schwarz her.

Du kan læse mere om Peter Schwarz på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Peter Schwarz

Overlæge, dr.med. Peter Clemmensen

Peter Clemmensen er overlæge med speciale i kardiologi og kardiovaskulære sygdomme. Han har både arbejdet i Danmark og udlandet, og er i dag beskæftiget som lægekonsulent på kardiologisk afdeling på Nykøbing Falster Sygehus.

Du kan læse mere om Peter Clemmensen her samt på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Peter Clemmensen

Professor, dr.med. Mogens Dam

Mogens Dam er professor og forhenværende overlæge samt speciallæge i neuromedicin og epilepsi. Han har haft sin egen speciallægepraksis og desuden holdt foredrag om neuromedicin mange forskellige steder i verden. Han har skrevet bøger om neuromedicin og epilepsi.

Mogens Dam indgår også i artikler fra flere danske aviser og medier, hvilket bl.a. inkluderer en artikel i Jyllands Posten samt et kort portræt i Kristeligt Dagblad.

Du kan læse mere om Mogens Dam på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Mogens Dam

Overlæge, speciallæge, dr.med. Steffen Ulrik Friis

Steffen Ulrik Friis er ledende overlæge og speciallæge i intern medicin og gastroenterologi på Gentofte Hospital. Han bliver ofte interviewet til artikler, hvor hans speciale er relevant. Han har eksempelvis været interviewet i artikler til TV2, Ekstra Bladet, BerlingskeFyens Stiftstidende, Lokalavisen.dk m.fl.

Du kan læse en smule mere om Steffen Ulrik Friis her

Overlæge, speciallæge, ph.d. Michael Sejr Hansen

Michael Sejr Hansen er overlæge og speciallæge i reumatologi og intern medicin. Han arbejder til dagligt i speciallægepraksissen ReumaKlinik Roskilde samt på Gildhøj Privathospital

Du kan læse mere om Michael Sejr Hansen her samt på hans LinkedIn-profil:

linkedin

Overlæge, speciallæge Anne Birgitte Haaber

Anne Birgitte Haaber er overlæge og speciallæge i medicinske mave-tarmsygdomme og intern medicin. Hun driver sin egen speciallægepraksis Mavespecialisten i Charlottenlund. Herudover er hun klinisk lektor på Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.

Du kan læse mere om Anne Birgitte Haaber her samt på hendes LinkedIn-profil:

LinkedIn - Anne Birgitte Haaber

Overlæge, professor, dr.med. Steen G. Hasselbalch

Steen G. Hasselbalch er overlæge og professor i kognitiv neurologi og demenssygdomme. Han står bag adskillige forskningsprojekter (se f.eks. ADEX studiet 1, 2) og er anerkendt internationalt for sin forskning og viden om sine kerneområder. Han er aktiv foredragsholder i danske foreninger og institutioner såsom Alzheimerforeningen og National Videnscenter for Demens, men også internationalt. Han er desuden klinisk professor i på Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet og forsker på Rigshospitalet. Herudover er han forfatter til bogen Forstå demens.

Overlæge, Helle K. Iversen

Overlæge, Helle Klingenberg Iversen er afdelingsleder på Rigshospitalets Neurologiske Klinik i Glostrup (tidligere Glostrup Hospital). Hun er specialiseret i neurologiske sygdomme og beskæftiger sig især med apopleksi (slagtilfælde). Hun står bag flere forskningsprojekter inden for neurologi. Hun er også klinisk forskningsprofessor på Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.

Du kan læse mere om Helle K. Iversen på hendes LinkedIn-profil:

LinkedIn - Helle K. Iversen

Overlæge, dr.med. Rigmor Jensen

Overlæge, dr.med. professor Rigmor Højland Jensen er professor i hovedpine og arbejder i Dansk Hovedpinecenter, som er en del af Neurologisk Klinik i Neurocentret på Rigshospitalet. Hun er en af verdens førende hovedpine-forskere og står bag en lang række videnskabelige studier af hovedpine og migræne (se f.eks. 1, 2). Hun har studeret smerter og hovedpiner i mere end 20 år. I kraft af hendes viden og ekspertise interviewes hun ofte i aviser og andre medier, når det handler om hovedpine, migræne o.lign. Hun har været interviewet i TV2 Østjylland, Dagens Medicin m.fl.

Du kan læse mere om Rigmor Jensen på hendes LinkedIn-profil:

LinkedIn - Rigmor Jensen

Overlæge, speciallæge, dr.med. Peter Lange

Peter Lange er overlæge, dr.med. og speciallæge i medicinske lungesygdomme og intern medicin. Han er ansat som professor i afdelingen for Epidemiologi ved Københavns Universitet og som overlæge ved Lungemedicinsk Sektion på Herlev Hospital. Herudover har han sin egen speciallægepraksis Lyngby Lungeklinik. Han har udgivet omtrent 300 videnskabelige artikler inden for sit felt og er desuden skribent på pro.medicin.dk samt Ugeskriftet. Herudover har han arbejdet for Lungeforeningen og Kræftens Bekæmpelse.

Du kan læse mere om Peter Lange her.

Speciallæge Angelica Lauritzen

Angelica Lauritzen er speciallæge i øre-, næse-, halssygdomme. Hun har siden 1996 drevet sin egen speciallægepraksis, hvor der tilbydes gratis behandling til patienter på venteliste samt patienter med snorken og søvnapnø. Du kan læse mere herom på snorken.dk.

Du kan læse mere om Angelica Lauritzen her samt på hendes LinkedIn-profil:

LinkedIn - Angelica Lauritzen

Overlæge, professor, dr.med. Jens D. Lundgren

Overlæge og professor, dr.med. Jens D. Lundgren er specialist i infektionsmedicin, men også i svækket immunsystem, personlig medicin, HIV, influenza, Ebola og herpes. Han er en af verdens ledende HIV-forskere og står bag en lang række artikler samt forskning i HIV og infektionsmedicin. Han har modtaget flere prestigefyldte priser inklusiv KFJ-prisen (1, 2) og Hagedorn prisen. Han har siden 1998 været chef for Rigshospitalets Copenhagen HIV Programme, som foretager HIV-studier og i øvrigt står bag den største personundersøgelse af hiv-smittede i verden. Han er også medlem af European Aids Clinical Society og har stor international anerkendelse.

Du kan følge Jens D. Lundgren på twitter og læse mere om ham på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Jens D. Lundgren

Overlæge Peter Lyngdorf

Overlæge Peter Lyngdorf har speciale i urologi og kirurgi. Han driver sin egen speciallægepraksis i Gentofte, hvor han behandler seksuelle problemer hos mænd og kvinder. På hans hjemmeside finder man en oversigt over de videnskabelige artikler, han har udgivet. I kraft af hans ekspertise bliver han ofte interviewet i artikler, der handler om seksuel sundhed. Han er blevet interviewet i artikler hos Berlingske, Berlingske Business, DR, BT, Politiken, Ekstra Bladet, Nordjyske m.fl.

Du kan læse mere om Peter Lyngdorf her.

Overlæge, speciallæge, dr.med. Holger Mosbech

Holger Mosbech er overlæge dr.med. og speciallæge i medicinsk allergiske sygdomme, medicinske lungesygdomme og intern medicin. Han har sin egen speciallægepraksis Allergiklinikken i Bagsværd, hvor han foretager undersøgelse for og behandling af allergi- og lungesygdomme. Han har udgivet en lang række videnskabelige artikler, er medlem af Dansk Selskab for Allergologi og er desuden skribent hos pro.medicin. Takket være ekspertise inden for sit felt er han blevet interviewet i land række artikler om allergi, som er udgivet Politiken, Nordjyske, Femina, Videnskab.dk, Dagens Medicin m.fl.

Du kan læse mere om Holger Mosbech her.

Overlæge, dr.med. Birger Møller

Birger Møller er overlæge, dr.med. og herudover også forfatter. Han har skrevet har skrevet børne- og ungdomsbøger, science-fiction, erindringer, romaner, krimier, revytekster og hørespil. En del af hans bøger kan ses her. Du kan læse et gratis kapitel om hans tid på Århus Universitet i 1962 her. Han har givet interviews på flere hjemmesider inklusive Kristeligt Dagblad, Fyens og Litnet, og har også sin egen profil på odensebib.dk.

Overlæge, dr.med. Carsten Sand

Carsten Sand er overlæge på Klinik for Kønssygdomme (en del af Dermatologisk Afdeling og Videncenter for Sårheling) på Bispebjerg Hospital. Herudover er han klinisk lektor på Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet samt skribent på min.medicin. Han har også udgivet videnskabelige artikler og bliver undertiden interviewet til avisartikler, hvor han bl.a. har delt siden viden på TV2, Nordjyske m.fl. 

Overlæge, speciallæge, dr.med. Anders Schou Olesen

Anders Schou Olesen er overlæge og speciallæge i smertebehandling. Han har tilbragt det meste af sit arbejdsliv som overlæge i Region Nordjylland. Herudover er han en erfaren foredragsholder (1, 2, 3) og har kommenteret artikler i bl.a. TV2 (1, 2), DR og Dagens Medicin.

Du kan læse mere om Anders Schou Olesen her samt på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Anders Schou Olesen

Speciallæge, dr.med. Ole B. Skausig

Ole B. Skausig er privatpraktiserende psykiater i sin klinik Psykiaterne i Kalundborg. Herudover arbejder han også som speciallæge i psykiatri i Sverige pga. den den omstridte knækgrænse. Han har også indgået i arbejdsgrupper inden for gerontopsykiatrien (1, 2).

Du kan se hans videnskabelige publikationer her.

Overlæge, dr.med. Henrik Ancher Sørensen

Henrik Ancher Sørensen har siden 2013 været ledende overlæge på Holbæk Sygehus. Han er også professor i intern medicin, endokrinologi på afdelingen for klinisk medicin ved Københavns Universitet. Han er blevet interviewet i adskillige artikler i bl.a. Dagens Medicin, DRTV2 Øst, BT, SN.dkSundhedspolitisk Tidsskrift, Sygeplejersken, Finansministeriet m.fl.

Han er forfatter til bogen Osteoporose hos de gamle og medforfatter til Menneskets Ernæring.

Du kan se hans videnskabelige udgivelser her.

Du kan læse mere om Henrik Ancher Sørensen på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Henrik Ancher Sørensen

Overlæge, dr.med. Søren Urhammer

Søren Urhammer arbejder som konsulent på Frederiksberg Hospital samt hos Diabetesforeningen. Herudover er han forskningsleder på Bispebjerg Hospital. Han har tidligere arbejdet som overlæge på Hvidovre Hospital og læge på Rigshospitalet samt for Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Han er også klinisk lektor ved Københavns Universitet. I 2003 – da han arbejdede som 1. reservelæge – modtog han en pris fra Bagger-Sørensen fonden.

Han har desuden udgivet adskillige videnskabelige artikler (se f.eks. 1, 2, 3, 4, 5 m.fl.). Du kan se oversigter over Søren Urhammers videnskabelige udgivelser her og her.

Du kan læse mere om Søren Urhammer på hans LinkedIn-profil:

LinkedIn - Søren Urhammer

Professor, overlæge, speciallæge, dr.med. Niels K. Veien

Niels K. Veien er professor  i Dermato-venerologi ved Århus Universitet samt overlæge og speciallæge i hudsygdomme. Uddannelsen til speciallæge i hudsygdomme fandt sted på hospitaler i København samt i Texas og Michigan i USA. Specialistanerkendelsen i Dermato-venerologi fik han i 1977. Siden 1978 har han arbejdet som praktiserende speciallæge i hudsygdomme i Aalborg og siden 2007 også som klinisk lektor i Dermato-venerologi ved Århus Universitet. 

Niels K. Veien er meget forskningsaktiv og har en omfattende erfaring med undervisning af speciallæger i hudsygdomme på nationalt såvel som internationalt plan. Han forsker især i kontaktallergi og har udgivet mere end 200 videnskabelige artikler (se f.eks. 1, 2, 3, 4, 5 m.fl.), hvilket har gjort ham til en internationalt anerkendt ekspert på området.

Han er forfatter til flere bøger inklusive Hudsygdomme hos børn og unge og Hudsygdomme hos ældre og gamle. Sidstnævnte er oversat til flere sprog, herunder svensk og fransk. Herudover har han også skrevet Systemic Contact Dermatitis samt temabogen Topografisk dermatologi for medicinalselskabet Leo Pharma. Han er også medforfatter til flere bøger (se f.eks. Contact Dermatitis,  Textbook of Contact Dermatitis  m.fl.). 

I kraft af hans årelange interesse for fotografering af hudsygdomme har han udbarbejdet et meget omfattende online fotoatlas (An Atlas of Clinical Dermatology), som er beregnet til brug i undervisning i hudsygdomme. Bogen An Atlas of Contact Dermatitis er et biprodukt af førnævnte atlas og kan købes her:

Du kan læse mere om Niels K. Veien her.

Overlæge Óli Jacob Dalsgard

Stud. med. Julia Shuysky

 

En samlet liste over lægers, tandlægers og apotekeres tilknytning til lægemiddelvirksomhed kan ses på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Udover læger bruger vi også eksperter fra andre områder af sundhedssektoren til at forfatte og redigere indhold på NetPatient. Som eksempler herpå kan nævnes farmakologer til vores artikler om medicin, fysioterapeuter til artikler om f.eks. led- og muskelskader osv.

 

Økonomi

NetPatient er en uafhængig hjemmeside, som udelukkende finansieres ved reklameindtægter. Disse indtægter kommer primært fra Google via deres program Google AdSense.

I nogle af vores artikler omtaler vi også specifikke produkter og henviser til webshops, hvor de pågældende produkter kan købes. I de fleste tilfælde modtager vi kommission (en procentdel af den samlede ordre), når vores henvisninger resulterer i salg.

Vi favoriserer ingen producenter af medicin, medicinsk udstyr, kosttilskud el.lign. Alle produkthenvisninger foretages objektivt og baseres på skribentens egne erfaringer og med udgangspunkt i de produkter, der er tilgængelige på det danske marked.

Vi modtager ingen honorarer eller andre former for betaling fra lægemiddelindustrien. 

 

Annoncering

Hvis du ønsker at annoncere på NetPatient.dk bedes du rette henvendelse til redaktionen via vores kontaktside.

 

Privatlivspolitik

På NetPatient.dk anvender vi programmer fra tredjeparter (primært Google) til at følge de besøgendes adfærd på vores hjemmeside. Vores annoncører anvender ligeledes cookies til f.eks. at vise relevante reklamer for vores besøgende. Eksempler på sådanne programmer inkluderer Google AdSense, Google Analytics og Google Search Console.

Principperne og teknikken bag privatlivet, cookies osv. er beskrevet nærmere i vores vores privatlivspolitik.