Alzheimerforeningen

Løngangstræde 25, 4.

1468 København K

Tlf. : 39 40 04 88

Hjemmeside: http://www.alzheimer.dk/

Formand: Birgitte Vølund

 

Om foreningen

Formålet med Alzheimerforeningen er at sikre bedre vilkår for demente og deres pårørende. Foreningen rådgiver, informerer og støtter forskning i demenssygdomme.

Alzheimerforeningen er åben for alle med interesse for demens, og medlemmerne inkluderer både mennesker med demens, deres pårørende og fagfolk inden for demensområdet.

Grundtanken i foreningen er, at alle mennesker, der er berøring med demens, skal have mulighed for at føre et godt liv.

 

Bliv medlem

Medlemmer af Alzheimerforeningen inkluderer:

  • Patienter med demenssygdomme som f.eks. Alzheimer
  • Pårørende til demente
  • Alle som har en interesse i demens eller Alzheimers

Der findes 5 forskellige typer medlemskaber i Alzheimerforeningen:

  • Familiemedlemskab (kr. 385 pr. år)
  • Personligt medlemskab (kr. 285 pr. år)
  • Støttemedlemskab (kr. 900 for 1 års medlemskab og herefter kr. 75 pr. måned)
  • Institutionsmedlemskab (kr. 850 pr. år)
  • Studiemedlemskab (gratis)

Medlemskaberne indeholder forskellige muligheder for deltagelse i aktiviteter, tilsendt materiale, medlemsblad osv. – læs mere herom på Alzheimerforeningens hjemmeside.

Der er også mulighed for at indgå et virksomhedssamarbejde med Alzheimerforeningen, som koster mellem kr. 2000 og kr. 5000 pr. år.

Demensnet.dk

Alzheimerforeningen driver også et forum på Demensnet.dk, hvor især pårørende stiller spørgsmål omkring de daglige udfordringer forbundet med demens.

Demensnet.dk indeholder både blogs (hvor pårørende blogger om deres oplevelser og erfaringer), grupper (hvor medlemmerne inddeler sig i selvdefinerede grupper) samt en brevkasse.

Det er med andre ord et godt sted at dele sine tanker og følelser med andre i samme situation, og også et godt sted at hente tips, råd, støtte o.lign.

 

Demenscafé

Hvis du vil møde nogle mennesker, som er i samme situation som dig, kan du med fordel tage på demenscafé. På caféerne kommer både demensramte og pårørende.

Der findes caféer i mange dele af landet. Du kan finde en demenscafé i dit lokalområde ved at kontakte den lokale afdeling af Alzheimerforeningen.

 

Relevante links