Biosym Omnigravid (EAN: 5705380168375)

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 24. august 2023

Kosttilskuddet OmniGravid er en multivitamin med 25 næringsstoffer, som er skræddersyet til at imødekomme det forhøjede behov for ernæringsstoffer før, under og efter graviditeten.

Nedenfor har vi indhentet priser fra en række danske forhandlere, så du nemt kan se, hvor du kan købe OmniGravid til den laveste pris.

I denne artikel kan du også læse om, hvad OmniGravid er og hvordan det anvendes, samt om gravides behov for vitaminer og mineraler generelt.

 

Overstregede priser angiver, at OmniGravid er på tilbud hos den pågældende forhandler

 

Hvad er OmniGravid?

Kosttilskuddet OmniGravid er en multivitamin (tabletter) med 25 næringsstoffer, der er specielt sammensat til at opfylde det øgede behov for næringsstoffer før, under og efter graviditeten. OmniGravid indeholder en særlig form for organisk-bundet jern kaldet Ferrochel®, som er en effektiv og “mavevenlig” jerntilskud med klinisk dokumentation.

Gravide kvinder anbefales at indtage 400 μg folsyre dagligt. OmniGravid indeholder 400 μg folsyre pr. daglig dosis i den methyliserede form, hvilket muliggør direkte optagelse i kroppen.

Dette multivitamin til gravide er det eneste i Danmark, der indeholder cholin. Amerikanske studier har påvist, at cholin kan være gavnligt for gravide kvinder.

OmniGravid er fremstillet med så få tilsætningsstoffer som muligt og indeholder naturlig farve fra gulerod og blåbær.

 

Hvis du er gravid

OmniGravid kan med fordel kombineres med OmniJern og OmniVegan Omega-3. Fra den 10. uge anbefales det at indtage 40-50 mg jern dagligt. Moderens indtagelse af DHA bidrager til den normale udvikling af fosterets og ammende spædbørns øjne og hjerne. Den gavnlige effekt opnås ved daglig indtagelse af i alt 200 mg DHA, ud over den anbefalede indtagelse på 250 mg EPA og DHA.

 

Pris

Vejledende pris:

120 tabletter koster 274 kr.

Se vores prissammenligning i toppen eller bunden af denne artikel for at finde den laveste pris på OmniGravid.

 

Dosis

Anbefalet daglig dosis for voksne: 2 tabletter.

Daglig dosis bør ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost. Opbevares tørt og ikke for varmt. Opbevares utilgængeligt for børn.

 

Produktnummer

OmniGravid har følgende produktnummer:

  • EAN: 5705380168375

 

Generelt om vitaminer og mineraler under graviditeten

At spise en sund og varieret kost under graviditeten vil hjælpe dig med at få størstedelen af de nødvendige vitaminer og mineraler.

 

Folsyre

Når du er gravid eller har en chance for at blive gravid, er det også vigtigt at tage et tilskud af folsyre.

Det anbefales, at du tager:

  • 400 mikrogram folsyre hver dag – fra før du bliver gravid, indtil du er 12 uger henne
    Dette er for at mindske risikoen for problemer i barnets udvikling i de tidlige uger af graviditeten.

Det anbefales også, at du tager et dagligt tilskud af vitamin D.

Tag ikke torskeleverolie eller nogen kosttilskud, der indeholder vitamin A (retinol), når du er gravid. For meget vitamin A kan skade dit barn. Tjek altid mærket.

 

D-vitamin

Hvis du er gravid, har du brug for 10 mikrogram D-vitamin hver dag og bør overveje at tage et tilskud indeholdende denne mængde mellem september og marts.

D-vitamin regulerer mængden af calcium og fosfat i kroppen, som er nødvendige for at holde knogler, tænder og muskler sunde. Vores kroppe danner D-vitamin, når vores hud udsættes for sommersollys (fra slutningen af marts/begyndelsen af april til slutningen af september).

Det er ikke præcist kendt, hvor lang tid der er nødvendig i solen for at danne tilstrækkeligt med D-vitamin til at imødekomme kroppens behov. Men hvis du er i solen, skal du passe på at dække dig til eller beskytte din hud med solcreme, før du begynder at blive rød eller få forbrændinger.

D-vitamin findes også i nogle fødevarer, herunder:

– Fed fisk (såsom laks, makrel, sild og sardiner)
– Æg
– Rødt kød

D-vitamin tilsættes nogle morgenmadsprodukter, fedtstoffer og plantebaserede mælkealternativer. Mængderne, der tilføjes disse produkter, kan variere og kan være små.

Da D-vitamin kun findes i et lille antal fødevarer, enten naturligt eller tilsat, er det svært at få nok alene fra fødevarer.

Tag ikke mere end 100 mikrogram (4.000 IE) D-vitamin om dagen, da det kan være skadeligt.

 

Kilder