Dansk Fibromyalgi-Forening

Dansk Fibromyalgi-Forening
Lergravsvej 53
2300 København S
Tlf. 3323 5560

https://www.fibromyalgi.dk/

 

Om foreningen

Dansk Fibromyalgi-Forening arbejder for at hjælpe patienter med fibromyalgi. Foreningen deltager i den offentlige debat, er aktiv på arbejdsmarkedet og blander sig også i sociale og sundhedsmæssige sammenhænge.

Foreningen beskæftiger en håndfuld medarbejdere og drives fra et sekretariat i København. Her findes desuden også rådgivere, som lider af fibromyalgi.

 

Organisation

Dansk Fibromyalgi-Forening består af en følgende:

  • En hovedbestyrelse
  • Regioner
  • Kontaktpersoner

Sidstnævnte opererer på lokalt plan og har en rådgivende funktion i forhold til de fibromyalgiramte og deres pårørende. En stor del af kontaktpersonerne driver lokale netværksgrupper, hvor fibromyalgiramte har mulighed for at ses med andre i samme situation. Her forsøger de at hjælpe hinanden til at få et så aktivt og optimalt liv som muligt på trods af smerterne og udmattelsen, der følger med sygdommen.

 

Medlemsblad

Dansk Fibromyalgi-Forening oplyser om fibromyalgi ved bl.a. at udgive et medlemsblad 4 gange om året. I bladet kan man læse om de nyeste resultater fra forskningen i fibromyalgi, blive inspireret til et aktivt liv trods sygdommen, blive klogere på behandling mv. Bladet indeholder også informationer til medlemmer samt oplysninger de forskellige aktiviteter i foreningens og andre steder. Herudover er der også en brevkasse, hvor medlemmerne kan få svar på sexologiske og psykologiske spørgsmål.

Foreningen udgiver også pjecer, brochurer, temahæfter og film om fibromyalgi.

 

Kurser

Dansk Fibromyalgi-Forening afholder både mestringskurser og pårørendekurser i de fleste dele af landet. Kursernes primære formål er at fibromyalgipatienter hjælp til selvhjælp samt netværksmuligheder.

Underviserne på kurserne er psykologer med specialiseret viden om smertehåndtering, men også personer som er specialiserede i mulighederne for fibromyalgiramte på arbejdsmarkedet.

Herudover arrangeres der kurser for unge, som er rettede imod de problemstillinger der typisk opstår, når man som ungt menneske skal lære at leve med- og håndtere kroniske smerter i hverdagen.

Foreningen afholder også mestringskurser, som udelukkende er for mandlige deltagere.

 

Relevante links