13 kosttilskud der effektivt styrker immunforsvaret

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 25. januar 2023

Her finder du 13 kosttilskud, der er specifikt udviklede til at styrke kroppens immunforsvar.

 

Bio-Strath Immun

Bio-Strath Immun er et kosttilskud, der har en unik sammensætning af urtegær og zink. Zink understøtter immunforsvarets funktion og beskytter cellerne mod oxidativt stress.

Du kan købe Bio-Strath Strath Immun her.

 

Biosym Omni-Immune

Biosym Omni-Immune er sammensat af fermenteret gær – såkaldt EpiCor – og Zink. EpiCor er fremstillet ved hjælp af naturlige ingredienser og indeholder protein, fibre, beta-glukaner, polyfenoler, vitaminer, aminosyrer samt metabolitter. Biosym Omni-Immune indeholder ingen animalske ingredienser, hvilket gør det egnet til vegetarer og veganere. Herudover er det indeholder det hverken soja, laktose eller gluten.

Du kan købe Biosym Omni-Immune her.

 

Echinaforce

Echinaforce er et naturlægemiddel, der er godkendt til at “lindring af lettere forkølelsessymptomer” af Lægemiddelstyrelsen. Echinaforce virker ved at styrke kroppens immunforsvar, hvilket øger dens modstandskraft overfor forkølelse. 95% af tilskuddet består af udtræk fra friske blomster, blade, stængler samt udtræk af rødderne af planten rød solhat.

Du kan købe Echinaforce her.

 

Nani Food State Immunforsvar helsepakke

Nani Food State Immunforsvar er et kosttilskud, der er baseret på tørekstrakter af solhat, russisk rod og astragel. Det er pakket i breve, der hver indeholder indeholder 3 kapsler med urteekstrakter.

Du kan købe helsepakken fra Nani her.

 

Wild Nutrition Woman Food-Grown Antioxidant Boost

Wild Nutrition Woman Food-Grown Antioxidant Boost er et kosttilskud, der bl.a. indeholder blåbær, vindruekerneekstrakt og marietidsel, hvilket er kraftige antioxidanter. Herudover bidrager A-vitamin, kobber og selen til at immunforsvaret fungerer normalt.

Du kan købe tilskuddet fra Wild Nutrition her.

 

Biosym EchinaGold

Biosym EchinaGold er et kosttilskud baseret på rød solhat og smalbladet solhat. Herudover er lecithin tilsat for at øge kroppens optagelse af de aktive stoffer. Biosym EchinaGold bidrager til vedligeholdelse af et normalt fungerende immunforsvar. Tilskuddet beskytter også mod oxidativt stress.

Du kan købe Biosym EchinaGold her.

 

Nature's Own – Immune Support med beta-glucan

Nature's Own Immune Support er et kosttilskud, der er udviklet til at støtte immunforsvaret. Det indeholder beta-glucaner, C-vitamin, zink og selen. Det sidstnævnte stof er tilsat i en form, hvor det er organisk bundet, hvilket betyder at det nemt optages af kroppen.

Du kan købe tilskuddet fra Nature's Own her.

 

NORDIQ Immune Complex

NORDIQ Immune Complex er et kosttilskud, der hjælper til at vedligeholde immunsystemet. Det er baseret på forskellige planter såsom blade fra grøn te, oliven og oregano samt rødder fra ingefær, stragalus og astragalus. Derudover er der også tilsat hibiskus og svampen maitake.

Du kan købe NORDIQ Immune Complex her.

 

Vita Biosa Probiotic

Vita Biosa Probiotic er en urtedrik med probiotiske bakterier, som styrker immunforsvaret samtidig med at den forbedrer mave- og tarmfunktionen. Vita Biosa Probiotic indeholder millioner af levende probiotiske bakterier og har en frisk smag fra de 19 økologiske urter, den er baseret på.

Du kan købe Vita Biosa Probiotic her.

 

ImmiFlex

Immiflex indeholder Wellmune WGP, der er et beta-glucan, som stammer fra gær. Det er beskyttet af en mere end 40 patenter og kliniske studier har vist, at det har flere gavnlige effekter på kroppen (se wellmune.com). Der er investeret mere end 2 milliarder kroner i at udvikle, forske og undersøge virkningen af Wellmune WGP. Tilskuddet findes i to versioner; én til voksne (Immiflex) og én til børn (ImmiFlex Kids).

Du kan købe ImmiFlex her.

 

Biosym Symbioflor+

Biosym Symbioflor+ hjælper til at vedligeholde kroppens naturlige tarmflora, hvilket ikke blot gavner tarmfunktionen, men også immunforsvaret. Biosym Symbioflor+ indeholder en kombination af 3 forskellige stammer af mælkesyrebakterier.

Du kan købe Biosym Symbioflor+ her.

 

NDS FoodMatriX ImmunoX

NDS FoodMatriX ImmunoX er et multivitamin med appelsinsmag. Det indeholder en lang række vitaminer, mineraler og sporstoffer, som er vigtige for at opretholde et stærkt immunforsvar.

Du kan købe NDS FoodMatriX ImmunoX her.

 

Livol Immune Aid Brusetabletter

Livol Immune Aid er brusetabletter med skovbærsmag, der takket være deres indhold af D vitamin hjælper til at styrke immunforsvaret. En tablet indeholder 25 mg D-vitamin, hvilket tilsvarer én dagsdosis.

Du kan købe Livol Immune Aid her.