Produkter til kvinder i overgangsalderen

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 03. januar 2022

På denne side har vi samlet en oversigt over produkter, der anbefales til kvinder i overgangsalderen. Du kan læse om følgende:

  • Produkter mod vaginal tørhed
  • Kosttilskud mod symptomer/gener
  • Hudplejeprodukter
  • Anbefalede bøger

Husk at produkterne på denne side ikke erstatter behandling eller rådgivning fra egen læge og at lægekonsultation altid anbefales!

 

Produkter mod vaginal tørhed i overgangsalderen

Nedenfor ses to produkter af mærket Ovestin®, som er baserede på det naturlige østrogen Estriol. Begge produkter anvendes mod tørre slimhinder i forbindelse med overgangsalderen. Selvom nogle kvinder oplever færre hedeture ved brug af produkterne, har de generelt ingen eller kun begrænset effekt på de øvrige symptomer på overgangsalderen.

Herudover ses også to produkter fra Australian Bodycare, som er baserede på tea tree oil (te træ olie). Det ene produkt anvendes mod gener i skeden (kløe, irritation, tørhed, lugt osv.), mens det andet er en form glidecreme.

Kosttilskud mod symptomerne på overgangsalder

Nedenfor ses et udvalg af de kosttilskud, der er specielt sammensat til kvinder i overgangsalderen. I praksis kan kosttilskuddene bruges til at afhjælpe nogle af de karakteristiske symptomer på overgangsalderen (hedeture, svedproblemer, rødmen, træthed mv.) samt at sikre et godt overordnet helbred. Bemærk at de enkelte kosttilskud er baserede på forskellige ingredienser og derfor har forskellige virkninger.

 

Hudplejeprodukter til kvinder i overgangsalderen

Når kvinder kommer i overgangsalderen, er det normalt at huden “ældes” og bliver mere rynket, fordi dens indhold af kollagen mindskes. Der findes enkelte produkter, som er specielt fremstillede til at pleje huden hos kvinder i overgangsalderen ved bl.a. at stimulere hudens produktion af kollagen. Blandt de produkter der er på markedet i dag, anbefaler vi følgende:

 

Anbefalede bøger

Herunder findes en oversigt over anbefalede bøger om overgangsalderen:

For information om overgangsalderen som helhed henvises til vores hovedartikel om overgangsalderen.

Se evt. også vores tema om overgangsalderen her.