Salicylvaseline (Salicyl-vaselin salve “medic”)

Salicylvaseline anvendes mod hård hud som f.eks. ligtorne, men også mod skæl og skæleksem. Midlet indeholder virksomme stof salicylsyre. I denne artikel kan du se, hvor du kan købe salicylvaseline, men også læse om midlets anvendelse, virkning osv.

 

Hvor kan man købe salicylvaseline?

På det danske marked findes midlet Salicyl-vaselin salve medic, som fås på nogle apoteker. Herudover kan det med fordel købes på internettet, hvor prisen er lav og man får hjemmelevering. Salicyl-vaselin salve kan købes her:

Forhandleren der henvises til ovenfor leverer på 1 – 3 dage.

 

Anvendelse

Salicylvaseline kan eksempelvis anvendes mod ligtorne og hård hud, men også i hårbunden mod skæl og skæleksem.

 

Virkning

Salicylvaseline indeholder det virksomme stof salicylsyre, som har en keratolytisk virkning – dvs. det løsner og fjerner det yderste hudlag samtidig med at det blødgør huden.

 

Sådan bruger du salicylvaseline

Hård hud og ligtorne

  • Salicylvaseline smøres på den hårde hud/ligtornen 1 – 2 gange dagligt.
  • Det behandlede hudområde kan evt. dækkes med et plaster, når salven er påført.
  • Salven kan med fordel påsmøres om morgenen, så den har mulighed for at virke i flere timer, inden den afvaskes om aftenen. Dette gøres ved et fodbad eller i forbindelse med et almindeligt brusebad, hvor huden slibes af med en pimpsten eller fodfil.

Skæl og skæleksem

Behandling af skæl eller skæleksem i hårbunden foregår over 6 dage og gentages i 3 – 4 uger. I de første 5 dage smøres salven i hårbunden og først på 6. dagen vasker man håret. Behandlingen foregår som følger:

Smør hårbunden 1 gang dagligt i 5 dage ved at lave en skilning i håret og smøre salven ind i hårbunden (kun i den blottede del af hårbunden – ikke ud i håret). Lav skilninger med ca. 1 cms mellemrum og fortsæt med at smøre til hele hårbunden er dækket.

På den 6. dag smøres det tørre hår med madolie, som skal sidde i ca. 10 – 15 minutter. Herefter vaskes håret med almindelig shampoo eller tjæreshampoo, som efterfølgende skylles ud med vand. Vasken med shampoo og udskylning gentages 1 – 2 gange efter behov.

 

Pakninger og priser

Salicylvaseline findes som salve med en styrke på 10% i en tube med 25 ml. Salicyl-vaselin salve kan købes her: