AIDS-Linjen

Telefon:  91 91 07 07 – OBS: Du kan også chatte med en medarbejder på AIDS-linjen på deres hjemmeside.

 

Hvad er AIDS-linjen?

AIDS-linjen tilbyder rådgivning om AIDS og hiv samt andre kønssygdomme. Herudover kan du også få svar på spørgsmål om sikker sex, smitterisiko, mulighederne for at blive testet for kønssygdomme o.lign. I praksis kan linien f.eks. bruges, hvis du er nervøs for, om du er blevet smittet og derfor har brug for at få en rådgivers vurdering af, hvor stor risikoen er. AIDS-linjen er en del af AIDS-Fondet, som er den største forening for AIDS-patienter i Danmark.

 

Hvordan kan linjen hjælpe mig?

Hvis det under din samtale med en rådgiver vurderes, at der er en risiko for, at du er smittet med hiv eller en anden kønssygdom, kan medarbejderne på AIDS-linjen hjælpe dig videre, ved f.eks. at oplyse dig om, hvilke muligheder du har for at blive testet og hvor du kan blive testet. Du har f.eks. mulighed for at blive testet for hiv og AIDS uden om din praktiserende læge.

Husk på at rådgiverens kun kan forholde sig til de oplysninger du giver og at disse oplysninger derfor udgør hele grundlaget for vurderingen af risikoen for, om du er smittet eller ej – det er derfor med andre ord vigtigt, at du er ærlig og specifik.

Selvom der i mange tilfælde ikke er nogen grund til bekymring, er mange alligevel bekymrede for, at de er blevet smittede med hiv. Ved at tale med en rådgiver på AIDS-linjen kan du hurtigt og nemt finde ud af, om du har grund til at være bekymret.

 

Relevante links