Brystvortecreme

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 25. januar 2023

Brystvortecreme anvendes til at pleje ømme, tørre og skadede brystvorter, hvilket især er et problem i forbindelse med amning.

I denne forbindelse kan du læse om tre forskellige former for brystvortecreme. Den primære forskel på de tre er, at den første er baseret på jojobaolie, bisabolol og E-vitamin, mens de to sidste er baserede på lanolin. Hvilken man skal vælge, afhænger af personlige præferencer, hvilket du også kan læse mere om sidst i denne artikel.

Danatekt Brystvortecreme

Danatekt Brystvortecreme er en mild creme, der er specielt udviklet til sarte, ømme og irriterede brystvorter, hvilket især er et problem ved amning og graviditet. Cremen anvendes til at pleje skadede brystvorter, samtidig med at den forebygger irritation, ømhed og udtørring. Den gør huden blødere og mere smidig. Herudover efterlader den en beskyttende hinde, der bidrager til genoprettelse af hudens egen beskyttende funktion.

Indhold: Danatekt Brystvortecreme har et fedtindhold på 25%. De aktive ingredienser er glycerin, avokadoolie og E-vitamin. Cremen indeholder hverken parfume, farvestoffer, lanolin eller parabener.

Anvendelse: I den sidste del af graviditeten smøres brystvorterne og den omkringliggende hud 1 – 2 gange i døgnet. Efter fødslen/ved amning smøres 2 – 4 gange i døgnet (evt. efter hver amning). Bemærk at cremen også kan anvendes til at pleje eller forebygge skader og irritation på brystvorterne, der ikke er relaterede til amning.

Du kan købe Danatekt Brystvortecreme billigt her.

LANACare Brystvortecreme

LANACare Brystvortecreme er en allergivenlig creme, der er specielt sammensat til ammende mødre. Cremen fremmer helingen af tørre og sprukne brystvorter, samtidig med at den nærer og blødgør huden. Den efterlader også et beskyttende lag, der forebygger udtørring og bidrager til helingsprocessen.

Indhold: LANACare Brystvortecreme indeholder kun to ingredienser: 100% hypoallergen (allergivenlig) lanolin og kaprylicsyre/capricsyre med triglycerin. Den indeholder ingen parfume, farvestoffer eller konserveringsmidler. 

Anvendelse: Cremen anvendes efter behov. Det er ikke nødvendigt at fjerne cremen fra brystvorterne før amning, idet den er sikker for både baby og moder. Den kan også anvendes på andre tørr, sprukne eller skadede hudområder.

Du kan købe LANACare Brystvortecreme billigt her.

Medela Purelan 100 Brystvortecreme

Medela Purelan 100 Brystvortecreme indeholder ren lanolin, og lindrer følsomme, ømme, irriterede eller tørre brystvorter ved at dække dem med en beskyttende barriere. Den gendanner hudens naturlige fedt- og fugtindhold uden at fedte. Cremen er allergivenlig.

Indhold: Medela Purelan 100 Brystvortecreme indeholder kun én ingrediens: 100% ren lanolin. Den findes i to pakningsstørrelser: 7 g og 37 g.

Anvendelse: Cremen anvendes efter behov. Det er ikke nødvendigt at fjerne den før amning. Den kan også anvendes på tør hud, tørre læber o.lign.

Du kan købe Medela Purelan 100 Brystvortecreme billigt her.

Hvilken af brystvortecremerne skal jeg vælge?

Som nævnt indledningsvist er den primære forskel på de tre brystvortecremer i denne artikel deres ingredienser:

  • Danatekt Brystvortecreme indeholder jojobaolie, bisabolol og E-vitamin 
  • LANACare Brystvortecreme indeholder lanolin og kaprylicsyre/capricsyre med triglycerin
  • Medela Purelan 100 Brystvortecreme indeholder kun lanolin

Hvilken du bør vælge, afhænger af dine personlige præferencer. Vi gennemgår forskellene på ingredienser nærmere i det følgende:

Danatekt Brystvortecreme indeholder:

  • jojobaolie, som stammer fra ørkenplanten Jojoba (Simmondsia chinensis), der længe har været anvendt som nytteplante, men især i de senere år er blevet populær inden for hudpleje.
  • bisabolol, som er den primære bestanddel i kamilleolie fra blomsterarten Vellugtende kamille (Matricaria recutita), der også længe har været anvendt inden for hudpleje.
  • E-vitamin, som er vigtigt for hudens sundhed generelt.

LANACare Brystvortecreme indeholder:

  • lanolin, som naturligt findes i fåreuld, hvor det beskytter ulden mod vind og vejr. På menneskets hud kan det bl.a. bruges til at blødgøre og pleje huden. Du kan læse mere om lanolin her.
  • kaprylicsyre/capricsyre med triglycerin, som typisk udvindes af kokosolie og har antimikrobielle egenskaber – dvs. den virker hæmmende på bakterier, svamp og virus

Medela Purelan 100 Brystvortecreme indeholder:

  • lanolin (se ovenfor)

 

Se evt. også vores artikel om brystcreme her.

 

Kilder og yderligere information