Hælcreme

Speciallæge, dr.med. Peter Hansen og farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 30. september 2021

Hælcreme anvendes til at løsne og blødgøre tør hud på hælene. Hælcremer er også anvendelige ved hælrevner og sprukne hæle. Cremerne kan også anvendes på resten af foden. I denne artikel har vi sammenlignet de mest populære hælcremer på det danske marked. Sammenligningen er baseret på følgende kriterier:

  • Effektivitet (på tør hud, hård hud og hælrevner)
  • Pris
  • Absorptionstid

 

Test af 6 populære hælcremer

1. Scholl creme til hælrevner ★★★★★

Scholl creme til hælrevner har en dokumenteret effekt mod hælrevner. Den lindrer ubehagen fra revnerne og forebygger infektion. Den absorberes hurtigt og er lugtfri. Ifølge producenten giver den synlige resultater allerede efter 3 dage. Scholl creme til hælrevner har fået den højeste karakter i denne test, fordi den 1) har en dokumenteret effekt mod hælrevner og 2) erfaringsmæssigt er ekstremt effektiv.

Du kan købe Scholl creme til hælrevner her:

2. Cosborg hælcreme ★★★★

Cosborg hælcreme indeholder adskillige ingredienser, som modvirker tør hud og revner i hælene. Disse inkluderer bl.a. urea som blødgør huden, allantoin, som styrker huden og pebermynteolie som forfrisker huden. Cosborg hælcreme indeholder hverken parabener eller farvestoffer, og har fået den næsthøjeste karakter i denne test pga. dens effektivitet og milde ingredienser.

Du kan købe Cosborg hælcreme her:

3. Dr. Organic Manuka Honey Foot & Heel Cream ★★★★

Hælcremen fra Dr. Organic indeholder Manuka honning (en speciel honning fra New Zealand, der har antibakterielle egenskaber), propolis, aloe vera, solsikkeolie, olivenolie, E-vitamin og zink. Disse ingredienser giver i kombination cremen en blødgørende, fugtgivende og nærende virkning på huden.

Du kan købe hælcremen fra Dr. Organic Manuka her:

4. Skagen Seaside Heelbalm ★★★★

Skagen Seaside Heelbalm er en antibakteriel hælcreme, der er udviklet til at behandle fødder og hæle, der er tørre og sprukne. Cremen indeholder helende tetræ og bivoks, som styrker huden.

Skagen Seaside Heelbalm er 100% naturlig, vegansk og økologisk. De primære ingredienser er olie og pulver fra baobabtræet samt havtorn, tang og lyng.

Du kan købe Skagen Seaside Heelbalm Heel Balm her.

5. Raunsborg Fod & Hælcreme ★★★☆☆

Raunsborg Fod & Hælcreme indeholder lind, hvedeprotein og squalane (vegetabilsk), som har en fugtgivende og beskyttende virkning på huden. Herudover indeholder den også sheasmør, olivenolie og agurkeekstrakt, som har en blødgørende effekt på huden. 

Du kan købe Raunsborg Fod & Hælcreme her:

6. Faaborg Helo Feet ★★☆☆☆

Faaborg Helo Feet indeholder urea, som løsner og blødgør huden, men er også tilsat pathenthol, som øger hudens egen evne til at regenerere. Indeholder ingen farvestoffer eller parfume.

Du kan købe Faaborg Helo Feet her:

 

Relevante links

 

Kilder og yderligere information