Hælcreme

Speciallæge, dr.med. Peter Hansen og farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 18. april 2023

Hælcreme anvendes til at løsne og blødgøre tør hud på hælene. Hælcremer er også anvendelige ved hælrevner og sprukne hæle. Cremerne kan også anvendes på resten af foden. I denne artikel har vi sammenlignet de mest populære hælcremer på det danske marked. Sammenligningen er baseret på følgende kriterier:

  • Effektivitet (på tør hud, hård hud og hælrevner)
  • Pris
  • Absorptionstid

 

Test af 6 populære hælcremer

1. Scholl creme til hælrevner ★★★★★

Scholl creme til hælrevner har en dokumenteret effekt mod hælrevner. Den lindrer ubehagen fra revnerne og forebygger infektion. Den absorberes hurtigt og er lugtfri. Ifølge producenten giver den synlige resultater allerede efter 3 dage. Scholl creme til hælrevner har fået den højeste karakter i denne test, fordi den 1) har en dokumenteret effekt mod hælrevner og 2) erfaringsmæssigt er ekstremt effektiv.

Du kan købe Scholl creme til hælrevner her:

2. Cosborg hælcreme ★★★★

Cosborg hælcreme indeholder adskillige ingredienser, som modvirker tør hud og revner i hælene. Disse inkluderer bl.a. urea som blødgør huden, allantoin, som styrker huden og pebermynteolie som forfrisker huden. Cosborg hælcreme indeholder hverken parabener eller farvestoffer, og har fået den næsthøjeste karakter i denne test pga. dens effektivitet og milde ingredienser.

Du kan købe Cosborg hælcreme her:

3. Dr. Organic Manuka Honey Foot & Heel Cream ★★★★

Hælcremen fra Dr. Organic indeholder Manuka honning (en speciel honning fra New Zealand, der har antibakterielle egenskaber), propolis, aloe vera, solsikkeolie, olivenolie, E-vitamin og zink. Disse ingredienser giver i kombination cremen en blødgørende, fugtgivende og nærende virkning på huden.

Du kan købe hælcremen fra Dr. Organic Manuka her:

4. Australian Bodycare Hælcreme ★★★★

Hælcremen fra Australian Bodycare er – som alle de øvrige produkter fra Australian Bodycare – baseret på te træ olie (tea tree oil), som naturligt virker fugtgivende og helende på tørre og sprukne hæle.

Cremen er 100% naturlig og meget effektiv til daglig hælpleje.

Du kan købe Australian Bodycare Hælcreme her:

5. Raunsborg Fod & Hælcreme ★★★☆☆

Raunsborg Fod & Hælcreme indeholder lind, hvedeprotein og squalane (vegetabilsk), som har en fugtgivende og beskyttende virkning på huden. Herudover indeholder den også sheasmør, olivenolie og agurkeekstrakt, som har en blødgørende effekt på huden. 

Du kan købe Raunsborg Fod & Hælcreme her:

6. Faaborg Helo Feet ★★☆☆☆

Faaborg Helo Feet indeholder urea, som løsner og blødgør huden, men er også tilsat pathenthol, som øger hudens egen evne til at regenerere. Indeholder ingen farvestoffer eller parfume.

Du kan købe Faaborg Helo Feet her:

 

Relevante links

 

Kilder og yderligere information