Scholl fodfil

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 04. januar 2023

Scholl er er en serie af fodplejeprodukter, der bl.a. inkluderer fodfile. Alle elektriske fodfile er desværre udsolgt online. Vi anbefaler derfor i stedet følgende alternativer:

 

Anbefalede alternativer til Scholl

★★★★★

 

★★★★★

 

★★★★

 


 

OBS: De fleste af produkterne nedenfor er udsolgt! Derfor anbefaler vi i stedet produkterne ovenfor!

 

Test af 5 fodfile fra Scholl

Scholl er en serie af fodplejeprodukter, der bl.a. inkluderer 5 forskellige fodfile. På denne side har vi gennemgået alle fodfilene fra Scholl og sammenlignet dem på baggrund af deres 1) effektivitet, 2) pris og 3) kvalitet.

1. Scholl Diamond Velvet Smooth Elektrisk Fodfil ★★★★★

Scholl Diamond Velvet Smooth Elektrisk Fodfil er den mest effektive fodfil fra Scholl og samtidig den nyeste af dem alle. Filen er ekstrem effektiv mod hælrevner og hård hud på fødderne. Den må kun bruges på tør hud og man må maksimalt behandle det samme hudområde i 3 – 4 sekunder. Filen er udstyret med et diamanthoved, som normalt skal udskiftes efter omtrent 12 anvendelse (eller når hovedets effektivitet mindskes). Ved køb af filen medfølger 2 diamanthoveder.

Du kan købe Diamond Velvet fodfilen fra Scholl her:

2. Scholl Velvet Smooth Wet and Dry elektrisk Fodfil ★★★★★

Scholl Velvet Smooth Wet and Dry elektrisk Fodfil er en smule mindre effektiv end filen ovenfor, men kan både bruges på våd og tør hud, hvilket kan være en fordel for nogle. Den kan eksempelvis anvendes, når man er i bad eller under et fodbad. Filen er helt vandtæt og kan bruges under rindende vand.

Du kan købe Wet and Dry fodfilen fra Scholl her:

3. Scholl Velvet Smooth Dual Speed fodfil ★★★★

Scholl Velvet Smooth Dual Speed fodfil er en opdateret version af forgængeren “Scholl Velvet Smooth elektrisk fodfil”, som er en af de mest solgte elektriske fodfile i verden. Den nye Dual Speed fodfil er en smule mindre effektiv end de to file ovenfor og har derfor fået en lidt lavere karakter. Prisen trækker til gengæld op, idet den er markant lavere end ved fodfilene ovenfor. Hvis du kun har behov for lejlighedsvist at file hård hud af fødderne, vil denne fil normalt kunne dække dit behov. Hvis du derimod ofte har problemer med hård hud på fødderne eller har hælrevner, bør du vælge en af fodfilene ovenfor.

4. Scholl Carborundum Fodfil ★★★☆☆

Scholl Carborundum Fodfil er en kvalitetsfil, men sammenlignet med de elektriske fodfile er den meget mindre effektiv. Hvis man kun sjældent har behov for at file tør hud af fødderne, kan man dog godt nøjes med denne fil (eller filen nedenfor). Filen har to slibeflader; en ru flade til hård hud, og en fin flade til at blødgøre huden. Den anvendes efter et fodbåd på tør eller fugtig (men ikke våd) hud.

5. Scholl Double fodfil ★★★☆☆

Scholl Double fodfil har en grov og en fin side; den grove side af filen bruges til at fjerne tør, genstridig hud, mens den fine side af filen bruges til forsigtig afpudsning, så fødderne bliver smukke, bløde og glatte igen. Scholl Double fodfil anvendes på tør hud, og er omtrent ligeså effektiv som filen ovenfor.

 

Hvilken fodfil skal jeg vælge?

Man skal vælge sin fodfil med udgangspunkt i sit behov; hvis man har hælrevner eller meget hård hud på fødderne, bør man vælge en elektrisk fodfil. Hvis man kun lejlighedsvist har fortykket eller hård hud på fødderne, kan man nøjes med en manuel fodfil.

De elektriske fodfile fra Scholl er i alle tilfælde de mest effektive, men fordi der er stor prismæssig forskel på forskellige typer file, er det op til den enkelte at vurdere, om det kan betale sig at købe en elektrisk fil.

 

Hvordan anvender man fodfilen?

Nogle fodfile må udelukkende anvendes på tør hud, mens andre kan bruges på tør og fugtig hud. Nogle kan endda også anvendes på våd hud. Instruktionerne for anvendelse findes på alle fodfilene fra Scholl og bør altid følges nøje.

Medmindre andet er angivet, bør man som udgangspunkt tage bad eller fodbad for at bløde huden en smule op, inden man begynder at slibe huden. Det er dog vigtigt, at huden er helt tør, før man anvender en fil til tør hud.

I videoen fra Scholl nedenfor kan du hvordan man anvender deres fodfile:

Du kan læse mere om hvordan man fjerner hård hud på fødderne vha. af Scholls produkter her.

 

Alternativer

Disse manuelle fodfile anbefales som alternativer til ovenstående:

 

Relevante links