Astmamedicin

Speciallæge, dr.med. Peter Hansen

Sidst opdateret af redaktionen den 29. august 2022

Astmamedicin lindrer effektivt symptomerne på astma og uundværligt for enhver astmatiker. I denne artikel kan du se, hvor du kan købe astmamedicin, men også læse om de forskellige typer astmamedicin. Du finder desuden en oversigt over præparater på det danske marked.

 

Fås astmamedicin i håndkøb?

Astmamedicin fås ikke i håndkøb, men kun med en recept fra en læge. Det skal derfor købes på et apoteket.

Herudover kan du bestille astmamedicin hos visse online apoteker. For at dette kan lade sig gøre, skal du besvare nogle spørgsmål om din helbredsmæssige tilstand. Spørgsmålene gennemgås af apotekets læge, som skriver recepten, hvis du er egnet til behandling med den pågældende medicin. Alle præparaterne nedenfor kan bestilles på denne måde:

 

Apoteket der sælger medicinen ovenfor, leverer til din hjemmeadresse på 1 – 2 hverdage.

Af hensyn til patientsikkerhed skal du altid huske at konsultere din læge, før du køber medicin. Vi fraråder alle patienter at købe receptpligtig medicin online, medmindre de har konsulteret deres praktiserende læge herom forinden.

Andre produkter til astmatikere kan købes her.

 

Er det trygt at handle i online apoteker?

Når man køber medicin på internettet, skal man være varsom, idet nogle apoteker sælger falsk eller virkningløs medicin. 

Apoteket der henvises til ovenfor, drives på lovlig vis og er et af de største online apoteker i Europa. Apoteket ligger i Storbritannien og er under tilsyn af de lokale myndigheder. Det er med andre ord et sted, hvor man trygt kan handle. Leveringstiden er 2 – 4 hverdage. 

 

Hvad er astmamedicin?

Astmamedicin kan opdeles i flere grupper, hvor inhhalationsmidler med binyrebarkhormon (forebyggende midler) er den vigtigste gruppe. Disse midler kan bruges til at forebygge alle grader af astma.

Herudover findes der også inhalationsmidler til forebyggelse af anfald (akutvirkende medicin), der f.eks. kan anvendes før man skal dyrke sport. Der findes også tabletter, der kan bruges som supplement til inhaleret binyrebarkhormon. Injektionsvæske kan bruges ved svære anfald (oftest ved hospitalindlæggelse). 

Oversigt over medicin til behandling af astma

Herunder er en oversigt over astmamedicin på det danske marked:

 

Inhalationsmidler med kort virkningstid (Beta2-agonister)


 

Forebyggende mod anfald

 

Inhalationsmidler med kort virkningstid (Cholin-hæmmende)

 

Inhalationsmidler med lang virkningstid (Cholin-hæmmende)

 

Inhalationsmidler med binyrebarkhormon

 

Inhalationsmidler med lang virkningstid (Beta2-agonister)

 

Anden medicin med kort virkningstid, tabletter og til injektion

 

Anden medicin med lang virkningstid

  • Theo-dur®
  • UniXan®

 

Andre astmamidler til forebyggelse (cromoner)

  • Lomudal®

 

Medicin til anvendelse ved svære anfald (oftest ved hospitalsindlæggelse)

  • Prednisolon
  • Prednison
  • Solu-Cortef®
  • Solu-Medrol®

 

Bivirkninger

  • Forebyggende medicin: Ved anvendelse af forebyggende astmamedicin, er svamp i munden den hyppigste bivirkning. Derfor er det vigtigt, at renser munden ved tandbørstning (eller som minimum mundskylning) efter hver behandling. Børn der behandles med spacer, skal også have området omkring munden vasket (området, der har været i kontakt med spaceren).
  • Akutvirkende medicin: Ved anvendelse af akutvirkende medicin er indre uro (f.eks. i form af hjertebanken eller rysten på hænderne) de mest almindelige bivirkninger. Mange patienter oplever, at disse bivirkninger reduceres eller forsvinder helt, efter at de har anvendt medicinen i et stykke tid.

 

 


Astmamedicin kan bestilles her.

 

Andre produkter til astmatikere kan købes her.


 

Anbefalede bøger

Følgende bøger indeholder supplerende information om astma:

 

Relevante links

Ansvarsfraskrivelse: Alle informationer om medicin på NetPatient.dk stilles til gratis rådighed for vores brugere, men erstatter ikke lægekonsultation eller vejledning fra behandlere, apoteker o.lign. Hvis du er i tvivl om, hvordan et lægemiddel skal anvendes, bør du altid konsultere din praktiserende læge eller spørge på apoteket.