Dansk Horton Hovedpineforening (DHH)

Dansk Horton Hovedpineforening (DHH)

Postboks 18, 3630 Jægerpris.

Tlf./fax: 4753 1842

 

Om foreningen

Dansk Horton Hovedpineforening (forkortes DHH) er en patientforening for mennesker, der lider af Hortons Hovedpine (klyngehovedpine) såvel som andre former for hovedpine.

 

Formålet med foreningen

Dansk Horton Hovedpineforening har følgende formål:

  • Informere og rådgive om Hortons Hovedpine til patienter, læger, neurologer, tandlæger, befolkningen i almindelighed osv.
  • Varetage hortonpatienternes (og de pårørendes) interesser på områder, der ikke er omfattet af det offentlige sundhedssystem.
  • Fremme forskning i Hortons Hovedpine (årsagerne til hovedpinen såvel som forebyggelse og behandling).
  • Være den danske repræsentant for hortonpatienter i internationale sammenhænge.

 

Foreningsaktiviteter

I forbindelse med generalforsamlingen afholdes der hvert år et møde for alle medlemmer. Her kan medlemmerne både netværke og få svar spørgsmål omkring hovedpine. Spørgsmålene besvares af eksperter (neurologer og andre fagfolk). Herudover er der også relevante foredrag.

 

Udgivelser

Dansk Horton Hovedpineforening udgiver magasinet HortonNyt fire gange om året. Herudover udgives også forskellige brochurer om hortons hovedpine. Foreningen sørger desuden for at holde læger, neurologer og andre relevante modtagere opdaterede med de seneste nyheder omkring Hortons hovedpine.

 

Medlemsforum

Dansk Horton Hovedpine forening drev før i tiden et debatforum på http://www.hortonforum.dk/, hvor patienterne havde mulighed for at dele erfaringer om sygdommen. Forummet er i dag lukket og debatten er flyttet til foreningens Facebookside.

 

Hjemmeside

Dansk Horton Forenings hjemmeside indeholder gode information om Hortons hovedpine og dækker bl.a. følgende emner:

  • Hvad er Hortons hovedpine?
  • Behandling generelt
  • Medicinsk behandling
  • Ikke-medicinsk behandling
  • Alternative behandlingsmuligheder
  • Tilskud til medicin

Herudover kan man også se vidoer om hovedpinen og læse beretninger fra patienter, ligesom der findes et nyhedsarkiv og forskellige praktiske oplysninger.

 

Hvad koster det?

Det koster kr. 300 pr. år at være medlem af Dansk Horton Hovedpineforening. Oplysninger omkring indmelding og betaling findes på foreningens hjemmeside.

Medlemskabet inkluderer en masse fordele såsom gratis patientrådgivning, en Hortonmaske, et hovedpinepas, mulighed for psykologhjælp og meget mere.

 

Relevante links

 

Anbefalede bøger

Følgende bøger anbefales for yderligere information om hovedpine generelt: