Desinfektionsmiddel

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen: 22 nov 2018

Desinfektionsmiddel bruges til at desinficere overflader, inventar, værktøjer, hænder osv. Midlerne bruges ikke kun i sundhedssektoren, men alle steder hvor standarderne for hygiejne bør være høje.

I denne artikel kan du se de midler, vi anbefaler til desinfektion af hænderne såvel som vores omgivelser.


 

Anbefalede desinfektionsmidler

Herunder ses de desinfektionsmidler, vi anbefaler. Alle midlerne forhandles af en dansk webshop, som leverer på 1 – 3 dage.

 

Hånddesinfektion

Desinfektion af hænderne er vigtigt, fordi en god håndhygiejne er den mest effektive måde at afbryde smitteveje på. Vi anbefaler disse hånddesinfektionsmidler:

Se flere midler til hånddesinfektion her.

 

Overfladedesinfektion

Overfladedesinfektionsmidler bruges til desinfektion af overflader og udstyr. Her ses de overfladedesinfektionsmidler, vi anbefaler:

 

Storkøb (5 liter) af desinfektionsmidler

Hvis du har brug for større mængder desinfektionsmiddel, kan du med fordel købe 5 liter eller mere ad gangen. Ved storkøb bliver literprisen desuden ofte en del lavere. Vi anbefaler disse midler:

 

Desinfektion udendørs

Hvis du har behov for at desinficere udendørs, findes der specielle midler til forskellige formål. Desinfektion til udendørs brug fås i specialforretninger.

 

Hvornår bør man bruge desinfektionsmidler?

Desinfektionsmidler bruges især i sundhedssektoren, plejesektoren, levnedsmiddelindustrien og andre steder, hvor skal være høje standarder for hygiejnen.

I praksis bør man også bruge desinfektionsmiddel på arbejdspladsen og hjemmet, da flere studier har vist, at god hygiejne – hvilket inkluderer regelmæssig desinficering – nedbringer antallet af sygedage blandt børn såvel som voksne.

Især øget håndhygiejne har betydning for sygefravær, idet hænderne er meget centrale i overførslen af bakterier og smitte med sygdom. Det er dokumenteret, at en en god håndhygiejne er den mest effektive måde at forhindre smitte sundhedspersonale og patienter imellem. Selvom man ikke arbejder i sundhedssektoren, er der alligevel god ide at opprioritere en håndhygiejnen – og dette gøres nemmest ved regelmæssig desinfektion af hænderne.