Intimsæbe – Hvilken er bedst?

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 04. januar 2023

Intimsæbe er specielt sammensat til undgå gener såsom hudirritation, rødme og kløe i de intime områder, som man ellers kan opleve ved brug af håndsæbe eller kropssæbe. I denne artikel finder du en oversigt over de intimsæber, vi anbefaler.

Vivag intimsæbe

Vivag intimsæbe har været på markedet længe og er i dag et af de mest populære produkter. Dette skyldes bl.a. at sæben har en optimal sammensætning, men også at mange kvinder har gode erfaringer med den. Som med alle andre kropsplejemidler er kroppens reaktion på sæben dog individuel og man er derfor nødt til at prøve sig frem, for at man kan danne sig sin egen erfaring med den.

Du kan købe Vivag intimsæbe her:

Du kan læse mere om Vivag intimsæbe her.

Intima intimsæbe

Intima er en kopi af Vivag, der indeholder de samme indgredienser, men blot markedsføres under et andet navn og sælges i nogle andre pakningstørrelser (Intima sælges i størrelserne 175 og 350 ml, mens Vivag sælges i 200 og 400 ml). Prismæssigt er Intima en smule billigere end Vivag (her skal man dog tage højde for tilbud o.lign.) og det kan som udgangspunkt derfor bedre betale sig at købe Intima end Vivag. Producenten bag de to produkter er den samme: Orkla Care.

Du kan købe Intima intimsæbe her:

Andre intimsæber

Her ses enkelte andre intimsæber, som kan anbefales pga. deres sammensætning og effektivitet:

Hyppigt stillede spørgsmål

I det følgende besvares en række hyppigt stillede spørgsmål om intimsæbe:

 

Hvem er intimsæbe beregnet til?

Intimsæbe er beregnet til alle kvinder, der oplever tørhed, kløe, irritation eller bakterielle infektioner i de intime områder. Sæben kan også anvendes af mænd (læs mere herom nedenfor). Sæben kan anvendes under menstruation og graviditet. Den er også virksom mod lugten ved udflåd.

 

Skal mænd bruge intimsæbe?

Nej, det er ikke nødvendigt for mænd at bruge intimsæbe, da huden omkring mænds kønsdele ikke er mere sart end huden på resten af kroppen. Mænd kan vaske sig med rent vand, intimsæbe eller almindelig kropssæbe – det gør ingen forskel.

 

Hvordan bruger man intimsæbe?

Intimsæbe bruges udelukkende til at vaske de intime områder. Den må ikke anvendes i den indvendige del af vagina. Man bør ikke anvende vaskesvampe, klude, børster el.lign., da huden i intimområdet er mere følsom end på resten af kroppen. Man kan sagtens vaske de intime områder med vand flere gange dagligt, men brug af intimsæbe er kun nødvendigt én gang i døgnet.

 

Hvordan virker sæben?

Håndsæbe og kropssæbe har typisk en pH-værdi på 7 – 9, hvilket kan forårsage tørhed og irritation i de intime områder. I modsætning til håndsæbe og kropssæbe er intimsæbe specielt sammensat til at rense de intime områder, hvor huden er mere følsom end de på fleste øvrige dele af kroppen. Sæben afbalancerer pH-niveauet i vagina og virker forebyggende på infektioner, tørhed, kløen, irritation o.lign. De fleste intimsæber indeholder også ingredienser, der virker fremmende på de “gode” bakterier (mælkesyrebakterier) i skedens miljø. 

 

 

Kan intimsæbe kun købes på apoteket?

Nej, intimsæbe er ikke apoteksforbeholdt og fås også hos materialister, større supermarkeder o.lign. Herudover kan man med fordel købe sæben på internettet, hvor priserne generelt er lave og man desuden får hjemmelevering.

 

Hvilken af intimsæberne er den bedste?

Vi anbefaler Vivag og Intima, fordi de er sammensat optimalt og fordi brugerne generelt har gode erfaringer med disse. Skal man vælge mellem de to, kan man med fordel vælge Intima, da den som udgangspunkt er billigere end Vivag. Du kan købe begge intimsæber her:

Vivag

Intima