Panthenol salve

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 04. januar 2023

Panthenol salve bruges ved mindre hudskader som eksempelvis tørhed, rødme, irritation, solskoldning, småskrammer o.lign. Salvens er gavnlig for huden, fordi den indeholder panthenol, som er et provitamin til B5-vitamin.

 

Anbefalede salver med panthenol

Vi anbefaler disse salver med panthenol, fordi de er effektive og fri for potentielt skadelige kemiske stoffer såsom parfume, parabener o.lign.:

Du kan læse mere om de to salver i det følgende:

Apotekets Panthenol Salve

Du kan købe Apotekets Panthenol Salve her:

Apotekets Panthenol Salve anvendes til at pleje hud, der er overbelastet eller skadet. Salven fremmer hudens evne til at genopbygge sig selv og fremmer dens naturlige celleaktivitet, hvilket bevirker, at huden heler hurtigt. Salven reducerer desuden kløe og irritation i huden.

Salven egner sig især til tør hud, bleeksem (rød numse), hudafskrabninger, solskoldninger, irritation, tatoveringer m.fl. Den kan også anvendes til brystvorter, der er sarte efter amning.

Apotekets Panthenol Salve er i øvrigt mærket med Den Blå Krans (tidligere Astma-Allergi-mærket), hvilket betyder, at den er fri for allergifremkaldende stoffer. Herudover bærer den Svanemærket, hvilket indikerer, at den er blandt de mest miljøvenlige produkter på markedet.

Faaborg Panthenol Salve

Du kan købe Faaborg Panthenol Salve her:

Faaborg Panthenol Salve genopbygger og heler huden hurtigt, samtidig med at den virker blødgørende og plejende. Den kan bl.a. anvendes til rødme (f.eks. røde næser og kinder), tørhed (f.eks. tørre læber eller hænder), let skadet hud (f.eks. ømme brystvorter ved amning), flossede neglebånd o.lign.

Salven styrker huden og gør den mere smidig. Den kan desuden bruges til at forebygge hudirritation og udtørring. Salven kan anvendes af alle familiens medlemmer – selv de allermindste.

Salven har et fedtindhold på 32%.

Hvad er panthenol?

Panthenol er et provitamin (forstadie) til B5-vitamin. Når panthenol trænger ind i huden, bliver det omdannet til pantotenat (B5-vitamin), hvilket er et vitamin, der har stor betydning for hudfunktionen.

Panthenol salve kan derfor bruges til at forbedre hudfunktionen og forbedre hudens evne til at hele sig selv. Salver med panthenol bruges især ved mindre hudskader som f.eks. irritation, rødme, små rifter, hudafskrabninger, solskader o.lign.

Panthenol er godkendt til brug i kosmetiske produkter af både de europæiske (1) og amerikanske (2) myndigheder, og anses generelt for at være sikkert at bruge udvortes – dvs. på hud, negle og hår.

 

Se evt. også følgende artikler:

 

Kilder og yderligere information