Pantothenol creme og salve

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 21. august 2022

Pantothenol creme og salve anvendes til hud, der er overbelastet, skadet, tør, skællende, sprækket, rød, irriteret eller kløende. Begge produkter gør huden blød og elastisk, samtidig med at de fremmer hudens naturlige genopbygningprocesser.


 

Anbefalede cremer med pantothenol 

Vi anbefaler Pantothenol creme medic, fordi den er effektiv og fremstillet uden parabener og parfume. Du kan købe Pantothenol creme medic her:

Pantothenol creme medic

Fedtprocent: 27%

Cremerne findes i tuber med 30 ml og 100 ml.

Ingredienser: Aqua, parafinum liquidum, panthenol (dexpanthenol 5 %), cetyl alcohol, beheneth-10, lanolin, propylene glycol, stearyl alkohol, phenoxyethanol.

Cremerne skal opbevares ved stuetemperatur.

 

Anbefalede salver med pantothenol

Udover Pantothenol creme medic, anbefaler vi også Pantothenol salve medic, fordi den er effektiv og fremstillet uden parabener og parfume. Du kan købe Pantothenol salve medic her:

Pantothenol salve medic

Fedtprocent: 60 %.

Salverne findes i tuber med 30 ml, 100 ml og 200 ml.

Ingredienser: Aqua, lanolin, paraffinum liquidum, panthenol (dexpanthenol 5 %), petrolatum, ozokerite, almond oil, glycerin, glyceryl oleate, lanolin alcohol, phenoxyethanol, magnesium sulfate.

Salverne skal opbevares ved stuetemperatur.

 

Hvad er pantothenol creme og salve?

Pantothenol creme og salve er velegnet til overbelastet og skadet hud, idet de fremmer hudens naturlige genopbygningprocesser. Cremerne og salverne der ses her på siden, indeholder alle 5 % B5-vitamin, som har stor betydning for hudens sundhed.

Herudover indeholder pantothenol cremerne og salverne stoffet dexpanthenol, som er et forstade til B5-vitamin. Det omdannes til pantothensyre (B5-vitamin) i forbindelse med, at det trænger ind i huden. Pantothenol creme og salve er især god til:

  • Overbelastet hud
  • Skadet hud
  • Tør, skællende og sprækket hud
  • Rød, irriteret og kløende hud

Pantothenol creme og salve kan også anvendes, hvis huden har fået for meget sol. Cremen og salven er også velegnet til bleeksem (røde numse)

Anvendelse

Pantothenol creme eller salve smøres dagligt på det udsatte hudområde efter behov.

Når man bruger pantothenol creme eller salve fremmes hudens naturlige regeneration. Pantothenol har let ved at trænge gennem huden, hvilket bidrager til forskellige genopbygningsprocesser.

 

Hvad er pantothenol?

Pantothenol kaldes også panthenol, dexpanthenol eller D-panthenol, og er et såkaldt provitamin af B5-vitamin (dvs. et forstadie til B5-vitamin). I forbindelse med at pantothenol trænger ind i huden, omdannes det til pantotenat/pantothensyre (B5-vitamin), som er et vitamin, der er meget vigtigt for hudens sundhed.

Cremer og salver med pantothenol gavner hudfunktionen, samtidig med at de virker fremmende på hudens egen evne til at hele. De efterlader desuden huden blød og elastisk.

Både de europæiske (1) og amerikanske (2) myndigheder har godkendt pantothenol til brug i kosmetiske produkter, og stoffet betragtes generelt for at være sikkert at bruge på den ydre del af kroppen – dvs. på huden, neglene og håret.

 

Se evt. også vores artikler om Panthenol salve og Panthenol creme.

 

Kilder og yderligere information