Brentan® baby pasta, Brentan® pudder

Speciallæge, dr.med. Peter Hansen og farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 04. januar 2023

Brentan® baby pasta og Brentan® pudder udgik i 2015, og var to håndkøbslægemidler til behandling af svamp hos babyer. Midlerne blev især anvendt til svamp i bleområdet (bleeksem eller blesvamp), men også på andre hudområder.

Til brug hos babyer er det bedste alternativ i dag Brentan® creme 2%, som man også anvendte til babyer før i tiden, da Brentan® baby pasta og Brentan® pudder fortsat var på markedet. Bemærk dog at du kun må anvende Brentan® creme 2% til babyer efter aftale med en læge.

Du kan købe Brentan® creme 2% billigt her:

 

Salver og cremer

Herudover anbefales det, at man prøver en eller flere af følgende salver og cremer:

Husk at du altid bør rådføre dig med din læge, hvis dit barn har svamp. Produkterne der anbefales på denne side erstatter ikke lægekonsultation, men anbefales på baggrund af generelle erfaringer med behandling af bleeksem. Hvis du har mistanke om, at dit barns symptomer kan have andre årsager end bleeksem, bør du søge læge.

 

Hvordan behandler jeg bedst bleeksem?

Det første skridt bør altid være en lægekonsultation. Hvis lægen mener, at der er tale om svamp, vil man normalt behandle med et svampedræbende middel, som enten fås i håndkøb (som f.eks. Brentan® creme 2%) eller på recept (f.eks. hydrocortison salve eller creme – evt. i kombination med et antibiotikum).

Herudover kan man supplere behandlingen med de salver og cremer, der ses ovenfor (zinksalve, panthenol creme osv.). I mange tilfælde må man prøve sig frem, før man finder den salve eller creme, der virker bedst.

Symptomerne aftager normalt hurtigt, når man har fundet det rette middel. I de fleste tilfælde vil det svampedræbende middel effektivt kunne behandle svampeinfektionen, men ofte får man de bedste resultater, hvis man også finder den rette salve eller creme. 

 

Gode råd

I det følgende har vi opsummeret nogle gode råd mod bleeksem, som man bør huske på:

  • Hold huden tør: Huden skal have luft og holdes tør. Sørg for at skifte bleen ofte og lad gerne bleområdet lufttørre efter bleskift. Flere blefri perioder i løbet af dagen anbefales også.
  • Bleer: Nogle gange kan det hjælpe at skifte blemærke. Gammeldags stofklude er i øvrigt for grove for babyers hud og bør derfor ikke anvendes (nutidige bleer er mere skånsomme).
  • Salver og cremer: Som nævnt ovenfor bør man anvende salver og cremer (som f.eks. zinksalve eller pantothenol creme eller salve) efter bleskift. Det er forskelligt hvilke salver og cremer, der virker bedst hos den enkelte baby, så man er nødt til at prøve sig frem.

Herudover findes der adskillige husråd til behandling af bleeksem, som kan afprøves – man bør dog være forsigtig, da babyers hud er mere sart end voksnes. Spørg evt. din læge eller personalet på apoteket til råds.

 

Relevante links

Ansvarsfraskrivelse: Alle informationer om medicin på NetPatient.dk stilles til gratis rådighed for vores brugere, men erstatter ikke lægekonsultation eller vejledning fra behandlere, apoteker o.lign. Hvis du er i tvivl om, hvordan et lægemiddel skal anvendes, bør du altid konsultere din praktiserende læge eller spørge på apoteket.