Brentan®

Speciallæge, dr.med. Peter Hansen og farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 11. august 2023

Brentan® er en serie af svampedræbende midler, der alle indeholder det virksomme stof miconazol. Serien består af følgende produkter:

“Brentan® baby pasta og pudder” og “Brentan® vaginalkapsler” er udgået, men du kan fortsat læse om produkterne her: Brentan® baby pasta og pudder og Brentan® vaginalkapsler.

I resten af denne artikel kan du læse kort om de enkelte produkter i serien. Ved hvert produkt findes et link til yderligere information om produktet. Herudover kan du også se, hvor produktet kan købes.

Brentan® mundhulegel

Brentan® mundhulegel er et receptpligtigt lægemiddel, der bruges til at behandle svampeinfektioner i mundhulen (også kaldet trøske eller mundsvamp).

  • Brentan® mundhulegel kan udelukkende købes på apoteket.

Du kan læse mere om Brentan® mundhulegel her.

Fælles for alle midlerne i Brentan®-serien

Alle midlerne i Brentan®-serien indeholder som nævnt det samme aktivstof (miconazol), og er kun virksomme over for svampe, der er følsomme for dette stof.

Miconazol ødelægger svampenens cellevægge, hvilket dræber dem. Denne virkningsmekanisme kendes også fra andre svampedræbende midler.

Bivirkningerne er forskellige for de enkelte præparater i serien, fordi de anvendes på forskellige område af kroppen. Du kan læse mere om de enkelte præparaters bivirkninger i deres respektive artikler.

Ansvarsfraskrivelse: Alle informationer om medicin på NetPatient.dk stilles til gratis rådighed for vores brugere, men erstatter ikke lægekonsultation eller vejledning fra behandlere, apoteker o.lign. Hvis du er i tvivl om, hvordan et lægemiddel skal anvendes, bør du altid konsultere din praktiserende læge eller spørge på apoteket.