Brentan® vaginalkapsler

OBS: Dette præparat er udgået og informationerne opdateres ikke længere. Oplysningerne i denne artikel kan være forældede.
Speciallæge, dr.med. Peter Hansen og farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 11. august 2023

OBS: Brentan® vaginalkapsler er udgået den 12.06.2023 og kan derfor ikke købes længere.

Der findes ingen andre vaginalkapsler med det samme virksomme stof (miconazol) på det danske marked.

Vi bibeholdt den oprindelige produktbeskrivelse af Brentan® vaginalkapsler nedenfor, men bemærk at teksten ikke opdateres, idet produktet er udgået.

Se evt vores artikel om Vivag Plus vaginalkapsler her.

 


 

Brentan® vaginalkapsler (vagitorier) er to håndkøbslægemidler, der anvendes til behandling af svampeinfektioner i skeden.

 

Kan man få midlerne i håndkøb?

Ja, Brentan® vaginalkapsler fås i håndkøb, men er apoteksforbeholdte. Du kan købe dem billigt hos de største danske online apoteker.

 

Anvendelse

Brentan® vaginalkapsler anvendes mod skedesvamp.

Børn og unge under 18 år bør ikke anvende Brentan® vaginalkapsler.

 

Virkning

Brentan® indeholder det virksomme stof miconazol og påvirker kun svampe, der er følsomme over for dette stof. Miconazol er et bredspektret svampemiddel (dvs. det er virksomt over for flere forskellige arter af svampe), som ødelægger svampenes cellemembraner, så de dør.

 

Bivirkninger

Informationerne om bivirkningerne af Brentan® vaginalkapsler stammer fra to kliniske forsøg med 537 deltagere samt erfaringer efter markedsføring. Nedenfor ses en oversigt over de registerede bivirkninger:

  • Meget almindelige (over 10%): Brændende fornemmelse i skeden, kløe i skeden, ubehag i skeden.
  • Almindelige (1-10%): urinvejsinfektion, kvalme, smerter i den nedre og øvre del af maveregionen (abdomen), hovedpine, udslæt, blødning fra skeden, smertefuld vandladning (dysuri), Smertefulde menstruationer (dysmenoré), udflåd, smerter i skeden.
  • Ikke almindelige (0,1-1%): hævelser/væskeophobning i ansigtet (ødemer i ansigtet), nældefeber (uticaria), hudsygdom med rødme (rosacea).
  • Ukendte: forskellige allergiske reaktioner inklusiv anafylaktisk shock og angioødem, irritation i skeden.

 

Advarsel

Kondomer og pessar af latex bør ikke anvendes under behandling med Brentan®, da det aktivstof miconazol kan ødelægge latex og derved nedsætte sikkerheden af præventionsmidlerne.

Brentan® bør ikke anvendes ved overfølsomhed over for aktivstoffet miconazol eller nogle af de øvrige indholdsstoffer (se afsnittet “Indhold” nederst på denne side).

 

Graviditet

Brentan® bør kun anvendes af gravide efter aftale med lægen.

 

Amning

Brentan® bør kun anvendes i ammeperioden efter aftale med lægen.

 

Dosis

  • Brentan® vaginalkapsler (400 mg): 1 vaginalkapsel ved sengetid i 3 dage.

 

Indhold

Brentan® vaginalkapsler (vagitorier)

  • Aktivstof: miconazol (miconazolnitrat 20 mg/g)
  • Hjælpestoffer: paraffinolie, hvid vaselin, gelatine, glycerol, titandioxid, natriumethylparahydroxybenzoat, natriumpropylparahydroxybenzoat, lechitin. 
  • Producent: McNeil Danmark

 

Relevante links

Ansvarsfraskrivelse: Alle informationer om medicin på NetPatient.dk stilles til gratis rådighed for vores brugere, men erstatter ikke lægekonsultation eller vejledning fra behandlere, apoteker o.lign. Hvis du er i tvivl om, hvordan et lægemiddel skal anvendes, bør du altid konsultere din praktiserende læge eller spørge på apoteket.