Vivag plus vaginalkapsler

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 04. januar 2023

Vivag plus vaginalkapsler kaldes af nogle lidt fejlagtigt for Vivag stikpiller og er et naturlægemiddel, der anvendes til at forebygge og behandle vaginale gener. I denne artikel kan du se, hvor du kan købe kapslerne billigt, men også læse om deres anvendelse samt få svar på de hyppigst stillede spørgsmål om produktet.

 

Hvor kan købe Vivag plus vaginalkapsler?

Vivag plus vaginalkapsler kan købes på apoteket, men er ikke apoteksforbeholdte – dvs. de fås også hos materialister, større supermarkeder o.lign. Herudover kan man købe dem på internettet, hvor priserne generelt er lave og man desuden får hjemmelevering.

Du kan købe Vivag plus vaginalkapsler billigt her:

 

Anvendelse af Vivag kapsler

Vivag plus vaginalkapsler anvendes til at forebygge og behandle svie, kløe, tørhedsfornemmelse, lugt og udflåd i vagina, når disse gener skyldes ubalance i den vaginale flora. Hvis du har mistanke om, at generne har andre årsager, bør du søge læge.

Vivag plus vaginalkapsler kan anvendes til følgende:

  • Behandling af vaginale gener hvor kapslerne giver hurtig lindring af f.eks. kløe, udflåd og lugt. Her indføres 1 vaginalkapsel hver aften før sengetid i 6 til 8 dage.
  • Forebyggelse af vaginale gener efter menstruation . Her indføres 1 vaginalkapsel før sengetid i 4 til 6 dage.
  • Efter antibiotikabehandling hvor kapslerne genopretter en sund vaginalflora. Her indføres 1 vaginalkapsel hver aften inden sengetid i 6 til 8 dage.

Husk at vaske hænderne grundigt inden vaginalkapslen indføres i vagina. Kapslen skal indføres med en finger så langt op i vagina som muligt.

Husk også at læse den medfølgende indlægsseddel grundigt før brug. Hvis du er i tvivl om hvordan du anvender kapslerne, bør du rådføre dig på apoteket.

Hyppigt stillede spørgsmål

I det følgende besvares en række hyppigt stillede spørgsmål om Vivag plus vaginalkapsler:

 

Hvad er Vivag stikpiller?

Der findes ikke noget produkt, der hedder Vivag stikpiller. Der er derimod tale om det samme produkt – dvs. Vivag plus vaginalkapsler – som forveksles med stikpiller.

 

Findes Vivag som piller eller tabletter?

Nej, Vivag findes kun som kapsler til indførsel i Vagina (vaginalkapsler) – dvs. Vivag plus vaginalkapsler.

 

Hvor kan man købe Vivag kapsler med 24 stk.?

Vivag fandtes før i tiden i pakker med hhv. 12 og 24 stk., men disse pakninger produceres ikke længere. I dag fås kun pakninger med 10 stk.

 

Hvad er erfaringerne med Vivag kapsler?

Vivag kapsler er et af de mest populære produkter til forebyggelse og behandling af vaginale gener på det danske marked, og det er vores opfattelse, at brugerne generelt har gode erfaringer med produktet. Det bør dog nævnes, at oplevelsen er individuel og at man derfor bør prøve sig frem med produktet for at danne sig sin egen erfaring.

 

Må gravide anvende Vivag kapsler?

Ja, Vivag kapsler må gerne anvendes af gravide. Hvis du har mistanke om bakterielle infektioner, svamp el.lign. under graviditeten, bør du dog altid kontakte din læge.

 

Må kapslerne anvendes af ammende?

Ja, kapslerne må anvendes af ammende.

 

Kan Vivag kapsler hjælpe mig til at blive gravid?

Rygtet om at Vivag kapsler skulle kunne hjælpe kvinder til at blive gravide har svirret i en del år, men der findes ingen dokumentation for denne påstand. Rygtet kan muligvis være startet af producenten for at øge salget af Vivag plus vaginalkapsler.

 

Indeholder Vivag kapsler mælkesyrebakterier?

Ja, de aktive ingredienser i kapslerne mælkesyrebakterierne Lactobacillus gasseri og Lactobacillus rhamnosus.

 

Hvad indeholder Vivag plus vaginalkapsler?

Ingredienser: mælkesyrebakterier (Lactobacillus gasseri og Lactobacillus rhamnosus), vandfri glukose, laktitol monohydrat, hydroksypropylmetylcellulose, majsstivelse, titandioksid og magnesiumstearat.

 

Du kan købe Vivag plus vaginalkapsler billigt her:

 

Relevante links