Vivag – Produktoversigt

Farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen og farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 18. april 2023

Vivag er en serie af plejeprodukter til de intime områder af kroppen hos kvinder. Serien består i dag 5 produkter, som ses nedenfor. Ved hvert produkt findes et link til en uddybende artikel om produktet. Herudover er der et link, som fører til en forhandler, hvor produktet kan købes.

Vivag intimsæbe

Vivag intimsæbe bruges til vaske de intime områder for at forebygge og behandle vaginale gener såsom tørhed, svien, kløe osv. Intimsæben har en lavere pH-værdi i forhold til håndsæbe og kropssæbe, hvilket gør den bedre egnet til miljøet i vagina. Bemærk at intimsæben kun på anvendes på de ydre dele af skeden. Du kan læse mere om Vivag intimsæbe her.

Du kan købe Vivag intimsæbe her:

Vivag intimsæbe med tranebær

Vivag intimsæbe med tranebær indeholder tranebærekstrakt og er specielt udviklet til pleje af kvindens underliv.

Sæben er særligt tilpasset den følsomme hud i det intime område. Vivag intimsæbe med tranebær indeholder desuden mælkesyre og er med sin lave pH-værdi med til at beskytte mod irritation og udtørring.

Du kan købe Vivag intimsæbe med tranebær her:

Vivag plus vaginalkapsler

Vivag plus vaginalkapsler er et naturlægemiddel, der – ligesom intimsæben – anvendes til at forebygge og behandle vaginale gener. Til forskel fra sæben som kun må anvendes på de ydre dele af skeden, anvendes vaginalkapslerne i den indre del. Kapslerne indføres hver aften ved sengetid med en finger i skeden (læs instrutionerne for anvendelse før brug). Du kan læse mere om Vivag plus vaginalkapsler her.

Du kan købe Vivag plus vaginalkapsler billigt her:

Vivag intimgel

Vivag intimgel afhjælper tørhed i vagina og gør huden i de intime områder mere modstandsdygtig. Herudover fungerer den også som glidecreme. Gelen kan anvendes på alle tidspunkter, hvor huden i underlivet føles irriteret, tør, sviende eller kløende. Du kan læse mere om Vivag intimgel her.

Du kan købe Vivag intimgel billigt her:

Vivag intimservietter

Vivag intimservietter er en praktisk løsning på intimpleje, når man ikke har vand eller sæbe inden for rækkevidde. Den lille pakning passer i tasker, lommer osv. og kan med fordel medbringes i f.eks. bilen, på rejser o.lign. Du kan læse mere om Vivag intimservietter her.

Du kan købe Vivag intimservietter her:

Vivag intim barrierecreme

Vivag intim barrierecreme er en fugtighedsgivende og -bevarende creme, der er specielt udviklet til kvinder i overgangsalderen. Cremen beskytter huden i de intime områder og gør den samtidig mere modstandsdygtig over for påvirkninger udefra. Du kan læse mere om Vivag intim barrierecreme her.

Du kan købe Vivag intim barrierecreme her:

Hyppigt stillede spørgsmål

Herunder besvares en række generelle spørgsmål om produkterne i Vivag-serien:

 

Hvordan virker Vivag?

De enkelte produkter i serien er sammensat på hver deres måde, men fælles for dem alle er, at de indeholder mælkesyrebakterier og/eller mælkesyre, hvilket understøtter en sund vaginalflora.

Herudover har de alle en lavere pH-værdi end regulære plejeprodukter, der anvendes på andre dele af kroppen. Dette skyldes, at pH-værdien er lavere i de intime områder og at det intime plejeprodukt derfor skal passe hertil. Bemærk at produkterne i serien har forskellige pH-værdier, som ligger på mellem 4 og 5. En optimal pH-værdi er med til at bevare den naturlige balance i underlivet.

 

Må Vivag anvendes af gravide?

Ja, alle produkterne i Vivag-serien må anvendes af gravide. Ammende må også anvende produkterne.

 

Kan Vivag medføre bivirkninger?

Der findes ingen registrerede bivirkninger af Vivag-produkterne. Det er naturligvis vigtigt, at man læser og følger den medfølgende brugsvejledning nøje, inden man anvender det enkelte produkt.

 

Indeholder Vivag mælkesyrebakterier?

Alle produkterne i serien indeholder mælkesyrebakterier og/eller mælkesyre for at understøtte den naturlige balance i vagina.

 

Hvem producerer produkterne?

Vivag (se evt. Vivag.dk) er et registreret varemærke, der ejes, produceres og markedsføres af Orkla Care A/S (Axellus A/S).

 

Relevante links