Allergimedicin

Speciallæge, dr.med. Peter Hansen og farmaceut, cand.pharm. Birgitte Andersen

Sidst opdateret af redaktionen den 20. januar 2023

Allergimedicin kan købes her

Der kan være mange penge at spare ved at købe sin allergimedicin det rette sted.

I denne artikel kan du se:

  • hvor allergimedicin kan købes billigst
  • priser på allergimedicin fra forskellige forhandlere
  • en oversigt over allergimedicin på det danske marked

 

Hvor kan man købe allergimedicin?

Allergimedicin kan købes på apoteket og på internettet. Nogle præparater kan også købes andre steder – f.eks. på tankstationer, supermarkeder, kiosker, materialister o.lign.

Det er praktisk talt altid billigere at købe allergimedicinen på apoteket eller på internettet. I 2016 foretog Apotekerforeningen en undersøgelse der viste, at små pakninger med mærkevaremedicin i supermarkeder, tankstationer o.lign. kostede omkring 5 gange så meget, som generisk medicin på apoteket eller på internettet (udover prisen er der ingen forskel på mærkevaremedicin og generisk medicin).

Den mest populære allergimedicin i Danmark er midler, der indeholder det virksomme stof cetirizin. Disse midler fås både som dyre mærkevaremediciner (Benaday og Zyrtec) og billige generiske mediciner (AlnokCetirizinCetimax og Vialerg).

Nedenfor kan du se priser på de forskellige midler fra forskellige forhandlere. Bemærk at alle midlerne nedenfor indeholder det samme virksomme stof (cetirizin) i samme styrke (10 mg), og derfor virker på præcis samme måde, men alligevel har vidt forskellige priser (husk at tage højde for antallet af tabletter i den enkelte pakning):

 

Mærkevaremedicin

Når man køber disse typer allergimedicin (mærkevaremedicin), betaler man typisk 4 – 7 kr. pr. tablet:

 

Generisk medicin

Når man køber disse typer allergimedicin (generisk medicin), betaler man typisk 1 – 2 kr. pr. tablet:

OBS: Husk at medregne antallet af tabletter i den enkelte pakning ved sammenligning af  priser!

 

Priser på allergimedicin fra online forhandlere

Herunder ses nogle af de håndkøbslægemidler mod allergi, der kan købes på internettet. Produkterne er indhentet fra en række af de førende danske online apoteker, hvor priserne generelt er lave. For overblikkets skyld har vi kun medtaget de størst mulige pakninger, men ved at klikke på et produkt, føres du til forhandlerens hjemmeside, hvor flere pakningsstørrelser i mange tilfælde vil være tilgængelige:

Medicin til anvendelse ved allergi (oversigt)

Her finder du en oversigt over allergimedicin på det danske marked.

Antihistaminer

Øjendråber

Næsespray og dråber

Tabletter

Binyrebarkhormon næsespray

Ansvarsfraskrivelse: Alle informationer om medicin på NetPatient.dk stilles til gratis rådighed for vores brugere, men erstatter ikke lægekonsultation eller vejledning fra behandlere, apoteker o.lign. Hvis du er i tvivl om, hvordan et lægemiddel skal anvendes, bør du altid konsultere din praktiserende læge eller spørge på apoteket.